VIŠE OD LUKSUZA

Ovako izgleda najskuplji hotelski apartman na svijetu

08.02.2017 u 10:18

  • +6

Hotel President Wilson

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Hotel President Wilson u Ženevi jedan od najskupljih, ali i najluksuznijih odmarališta te su u njemu odsjedale zvijezde poput Michaela Jacksona, Richarda Bransona, Rihanne i Billa Gatesa

Za odmor u kraljevskom penthausu ovog luksuznog hotela itekako treba imati dublji džep pa ne čudi da su u njemu odsjedale samo poznate ličnosti i bogati biznismeni.

Glamurozni apartman proteže se kroz cijeli osmi kat hotela, a jedno noćenje košta nevjerojatnih 550.000 kuna pa ga smatraju najskupljim hotelskim smještajem na svijetu. Penthause ima čak 12 soba, nekoliko dnevnih boravaka, biblioteku te blagovaonicu u kojoj se ugodno može smjestiti 26 osoba, a kompletno je uređen i skupocjenim umjetninama.

Yahoo piše kako gosti također mogu zaigrati bilijar, vježbati u privatnoj teretani, opustiti se u jacuzziju ili zasvirati na klaviru Steinway. Naravno, u jednom od dnevnih boravaka nalazi se i ogroman televizor. Jedan od zgodnih detalja, koji je posebno važan slavnim osobama, jest taj da iz penthausea do automobila vodi zaseban lift pa iz hotela mogu izići ili se vratiti a da ih ne gnjave paparazzi.  

S prostrane terase gosti također mogu promatrati zvijezde teleskopom, ali i uživati u prirodnim ljepotama poput Ženevskog jezera. Hotel je izgrađen 1962. i nazvan je po Woodrowu Wilsonu koji je nakon Prvog svjetskog rata osnovao Ligu naroda.