RECEPT

Palačinke sa suhim šljivama

04.12.2009 u 14:18

Bionic
Reading

Glavna karakteristika palačinki je da imaju tisuću lica! Ovaj recept s vinom i suhim šljivama pokazat će vam nešto profinjenije lice palačinki, pa ovu slasticu slobodno možete staviti i pred izbirljive goste

Potrebni sastojci:

250-300 g gotove mješavine za palačinke
150 g suhih šljiva
350 ml crnog vina
1 korica cimeta
2-3 klinčića
1 limun
80 g šećera
½ žličice škrobnog brašna
ulje
listići mente

Priprema:

U tavu stavimo šećer, ulijemo crno vino, dodamo koricu cimeta, 2-3 klinčića, malo naribane limunove korice i kada uzavri, na laganoj vatri kuhamo 10-ak minuta. Zatim u vino dodamo suhe šljive te kuhamo još 10-ak minuta.

Za to vrijeme u tavi na malo zagrijanog ulja od mješavine za palačinke ispečemo osam komada po uputama na pakiranju i stavimo ih na stranu. Iz tavice s umakom izvadimo kuhane suhe šljive, koricu cimeta i klinčiće i ugasimo vatru.

U još vreli umak dodamo škrobno brašno, dobro izmiješamo pjenjačom, pazeći da ne ostanu grudice, te dobiveni umak procijedimo kroz sito.

Na tanjure složimo palačinke, prelijemo ih umakom, na njih posložimo kuhane suhe šljive, ukrasimo listićem mente i poslužimo.

Recept je preuzet sa stranice www.crochef.com.