Obitelj i dom I KAKO IH IZBJEĆI

Najčešće pogreške koje radite pri uređenju kuhinje

Izvor: Profimedia Profimedia , Autor:Profimedia
  • Autor: M. C.
  • 11.1.2017 15:54:37
  • 11.1.2017 6:37:56

Uređenje kuhinje velik je zahvat i treba mu ozbiljno pristupiti, posebno ako većinu posla planirate odraditi sami. Ako ste među onima koji točno znaju što žele, sigurno će vam biti lakše, ali i tada trebate biti oprezni s planiranjem, rasporedom, detaljima i budžetom jer poslije nema povratka

Što vam znači kuhinja?

Poboljšana ili nova kuhinja sigurno će vam učiniti život kvalitetnijim i ljepšim, ali prilikom planiranja uzmite u obzir ono što vam je najpotrebnije. Čak i ako ćete ju samo djelomično renovirati, uložit ćete puno novca i svakodnevno ju gledati dulji niz godina. Stoga odredite prioritete i razmislite o tome kako ju najviše koristite. Možda puno kuhate pa je važno da bude dobro organizirana, a možda se volite u njoj okupljati pa treba pripaziti na prostornost.

459046,457622,457459,454572

Potražite savjet

U tako velikom i važnom projektu lako je previdjeti važne stvari pa je bolje uložiti nešto novca u savjete stručnjaka. Neke se pogreške poslije jednostavno ne mogu ispraviti.

#coronarender #3dsmax #kitchendesign #kitchen #2017

Fotografiju objavljuje Arina Furda (@arina_furda)


Šira slika

Bilo da ste se odlučili za kompletnu renovaciju, bilo da ćete zamijeniti samo neke dijelove kuhinje, uvijek uzmite u obzir sve ostalo u prostoru, kao i detalje. Razmislite kako će se promjene primjerice uklopiti uz pločice, a odnosi se to na detalje kao što su boja zidova, zavjese ili ručkice na ladicama.


Budžet

Budući da je renoviranje kuhinje velik izdatak, potrebno je i financijsko planiranje. Prethodno potražite ponude, provjerite cijene kućanskih aparata i svih radova koje želite napraviti. I budite svjesni da ćete opet morati izdvojiti nešto više novca jer se neminovno događaju neplanirani izdaci. Obično je zbog toga preporučljivo u izračun staviti 10 posto više novca.

Važni detalji

Vjerojatno ste već preplašeni mjerama koje moraju biti točne na milimetar, rasporedom kućanskih aparata ili kombinacije ormarića, ali jednako je važno razmisliti o malim odjeljcima unutar ladica i na policama. Po tome je možda najpoznatija Ikea jer u njenom dizajnu svaka žlica, šalica ili začin imaju svoje mjesto, no imaju to i gotovo svi drugi proizvođači kuhinja. Radite li kuhinju po mjeri kod privatnog stolara, recite mu da želite ladice koje imaju odjeljke za sitne stvari, posuđe, pribor za jelo ili što vam je već važno, a on će vam reći gdje je najpovoljnije nabaviti te dodatke. Budete li ih kupovali naknadno, možda se neće poklapati s mjerama.

Kitchen Drawers. Kitchen Goals. Www.houszz.com #kitchen #kitchendesign #House #organization #drawers #kitchendrawer

Fotografiju objavljuje Catherine Cole (@catherinecolerealtor)


Radni trokut

Obratite pažnju na raspored hladnjaka, pećnice i sudopera, savjetuje magazin proslavljene Marthe Stewart. To je važno zbog bolje organizacije dok kuhate i pripremate hranu, pa se i zove radni trokut.Mini smočnice


Sigurno ste već čuli za mini smočnice s više polica koje se ugrađuju u ormariće. Mogu primjerice biti u kutu kuhinje pa se izvlače ili kao jedna dugačka uska vrata koja također možete izvući do kraja i lako pristupiti namirnicama. Ovi su dodaci skuplji od klasičnih polica, ali odlični za bilo koji tip kuhinje jer štede prostor i olakšavaju svakodnevno kuhanje. Sve vam je pri ruci i na jednom mjestu.

Storage wonder #drawersystem #kitchendrawer #kitchendesign #furnituredesign #furniturefittings

Fotografija koju objavljuje @hettich_official


Odabir kuhinjskih aparata

Često ih ostavljamo za kraj, no s obzirom na ponudu modela, boja i stilova, zapravo bismo unaprijed trebali znati što ćemo kupiti. Hladnjak ili pećnica jako lijepo mogu zaokružiti stil kuhinje pa nije svejedno kako će izgledati. Osim toga, morate znati točne mjere svakog aparata kako se ne dogodilo da na kraju nemate dovoljno mjesta za hladnjak ili pećnica ne odgovara predviđenom ormariću za ugradnju.Ne zaboravite radne površine

U planiranju je također važno misliti na veličinu radnih površina. Osim što će vam biti potrebne za držanje manjih stvari, morate imati dovoljno prostora za pripremu hrane.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više