OBAMINA SUSJEDA

Ovako izgleda novi dom najstarije Trumpove kćeri

06.01.2017 u 18:17

  • +16

Novi dom Ivanke Trump

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Ivanka Trump, najstarija kći novoizabranoga američkog predsjednika Donalda Trumpa, i njezin suprug Jared Kushner uskoro bi mogli postati susjedi Baracka Obame u elitnoj washingtonskoj četvrti Kalorami

Obame su još u svibnju potvrdili najam kuće od 762 kvadrata u elitnoj washingtonskoj četvrti, a samo dva bloka od njihova doma navodno bi se trebala doseliti Ivanka Trump sa suprugom i djecom. Informaciju je u utorak prenio mjesečnik The Washingtonian.

Bračni par Trump / Kushner potpisao je ugovor o kupnji kuće sjeverno od glavnoga američkog grada s agencijom za nekretnine Washington Fine Properties, piše časopis, ne navodeći precizno četvrt njihova stanovanja.

Nije poznato je li nekadašnja manekenka, koja ima velik utjecaj na oca, samo stanarka ili je i vlasnica kuće prodane 22. prosinca za 5,5 milijuna dolara u koju će se useliti s obitelji.

Spomenuta nekretnina u povijesnoj četvrti Washingtona stiže sa 6 moderno dizajniranih soba i 7 kupaonica.

Barack Obama i njegova supruga Michelle ranije su najavili da će ostati u glavnome gradu SAD-a kako bi njihova najmlađa kći Sasha mogla nesmetano završiti srednju školu.

Obame kuću nisu kupili, već unajmili, a nekretnina je zadnji put prodana u svibnju 2014. po cijeni od 5.295,000 dolara. Izgrađena je 1928. godine, ima devet soba i isto toliko kupaonica, garažu za dva automobila te okućnicu koja može primiti do deset vozila.

Kalorama je povijesna četvrt Washingtona s najvećim brojem veleposlanstava i rezidencija veleposlanika i ostalih washingtonskih dužnosnika.

Lokalni stanovnici navikli su na stalnu prisutnost policije i tajne službe u kvartu te smatraju da će doseljenjem obitelji Obama četvrt postati još sigurnija.