NOVI TRENDOVI

Ovaj namještaj je 'out', ali ima još bolju zamjenu

31.12.2016 u 11:56

Bionic
Reading

Trendovi u uređenju interijera stalno se mijenjaju, baš kao i određene vrste namještaja ili dekoracija. Prema poznatoj stranici Polyvore, već se zna koji komadi više nisu 'in', ali i za kojima je sve veći interes

Platforma Polyvore, koja otkriva gdje i po kojim cijenama možete primjerice pronaći određenu krpicu, ujedno otkriva što se više ne traži među namještajem jer je primijećen pad potražnje u odnosu na prošlu godinu.

Sofa Chesterfield

Model sofe koji ima starinski utisnute gumbe u tkaninu, koji na kraju tvore oblik rombova, navodno više nije poželjan komad namještaja i potražnja za njim je pala za više od 70 posto. Ova je sofa prvotno bila samo od kože, ali s godinama se počela izrađivati od raznih vrsta tkanina. Prema Polyvoreu, zamijenit će je elegantniji dizajn bez zaobljenih rubova i s puno manje gumba.

Chester Italian #sofa #home #furniture #chester #koltuk #evdekorasyonu

Fotografiju objavljuje www.mobimoda.com (@mobimodam)


Ukrasni jastuci metalik sjaja

Iako su plisirane suknje u metalik nijansama jedan od najvećih hitova ove sezone, to se ne može reći za dekorativne predmete. U usporedbi s prošlom godinom, potražnja za ukrasnim jastucima od sjajne metalik tkanine pala je za 58 posto. Ono što će ih zamijeniti i što se traži su jastuci od čvršće i grublje tkanine poput onih od kože, kao da opremate stan za muškarca.


Barske stolice u industrijskom stilu

U jednom se trenutku činilo da krase makar svaku drugu kuhinju jer je industrijski stil uređenja već sezonama na vrhu, ali njihova je popularnost pala za 19 posto. Nije tako strašno i sigurno ćete ih kupiti ako vam se sviđaju, ali nije loše znati da jača potražnja za drvenim barskim stolicama klasičnog izgleda te s detaljima modernog.


Namještaj s ugrađenim ogledalom

Komade namještaja koji imaju ugrađeno ogledalo traži se 37 posto manje nego prije, ali zato raste interes za namještajem koji ima mramor, poput stolića za dnevni boravak.

Dark and moody powder room. Is it sexy? Yes or No? #bathroom #interiordesign #kohler @wpldesign

Fotografiju objavljuje Marcello Luzi (@marcelloluzi)


Prekrivači od lažnog krzna

Osim što je potražnja za njima pala 22 posto, po mnogima je pronađena puno bolja alternativa – prekrivači od moher vune. Budući da su topli i ugodni, sigurno su bolji izbor od lažnog krzna.


Dekori s likom i djelom hobotnice

Vjerojatno je malo onih koji su željeli dekor s likom ili oblikom hobotnice, ali sada je to manje važno, više nije u trendu. Prošle godine u ovo doba otkačeni detalji u obliku hobotnice tražili su se 28 posto više nego sada. A mnogima će se vjerojatno više svidjeti trend koji raste – dekori s oslikanim tkaninama.