SLOŽITE IH SAMI

Ovako jednostavne, a lijepe božićne kuglice još niste vidjeli

20.12.2016 u 08:00

Bionic
Reading

Božićni ukrasi poseban su dio blagdanske čarolije i iako se mogu kupiti prekrasni komadi, još su ljepši kada ih napravite sami. Tada je svaki komad unikatan, a izradom se može dobro zabaviti cijela obitelj

Za izradu ovih lijepih kuglica trebaju vam kuglice od stiropora, ukrasne trake, papir i pribadače, a neke detalje možete pričvrstiti ljepilom. Kuglice se mogu kupiti u raznim veličinama pa to ovisi o vašim željama i što vam se sviđa, baš kao i odabir boja.

Gumbi i pribadače

Za izradu ovih kuglica potrebni su vam različiti gumbi i pribadače, a dobar dio tog asortimana možda imate i kod kuće. Božićnu kuglicu napravit ćete vrlo jednostavno – složite gumbe po želji i u jednu od rupice utisnite pribadaču. I tako do ne ukrasite cijelu kuglu.

3D cvjetići

Još jedan efektan, ali jako jednostavan način izrade kuglica je od papirnatih cvjetića i pribadača. Cvjetiće ćete najlakše izrezati ako imate rezač za papir s tim oblikom, možda ćete pronaći gotove oblike ili ih možete sami rezati. Ovo posljednje je najdugotrajnije, ali i najpovoljnije. Nakon što ste izrezali cvjetiće, složite po tri komada jedan na drugi, probodite pribadačom u sredini, malo razdvojite listiće i na kraju ubodite u kuglu. Po želji, možete se igrati s različitim oblicima i bojama.

Ukrašavanje tkaninom

Prvo uzmite jednu elastičnu gumicu za zimnicu i stavite po sredini kuglice. Ona je smjernica prema kojoj ćete markerom iscrtati krug po kuglici, a kada učinite još tri puta, izgledat će kao da ste je iscrtali na kriške. Linije malo treba udubiti jer će u njih ići rubovi tkanine. Zatim od papira iscrtajte oblik jedne kriške i po njoj ćete krojiti sve komade tkanine. Tkaninu stavite na kuglicu tako da svaki kraj utisnete u izdubljene proreze i slobodno pričvrstite kojom običnom pribadačom, bez ukrasne kuglice na kraju. Sada još samo sakrijte proreze ukrasnom trakom, a i ona će dati poseban čar kuglici.

Ukrasna traka i pribadača

Uz lijepe trake i ukrasne pribadače lako ćete složiti preslatke kuglice u nekoliko minuta. Samo motajte traku oko kuglice i stavljajte pribadače.

Kuglica s rozetama od papira

Ova je božićna kuglica dobila ime ananas jer je prekrivena rozetama od papira. Za njenu izradu treba nešto vremena, ali nije komplicirana. U videu možete vidjeti kako treba presavijati, rezati i stavljati papir, a rezultat je itekako zanimljiv.