BLAGDANSKA NAGRADNJAČA

Danas poklanjaju Sony, Dida Boža, Nuxe, Fraktura, WaterWipes...

09.12.2016 u 11:50

Bionic
Reading

Već sedmu godinu zaredom tportal.hr daje sve od sebe i tijekom prosinca vjernim čitateljima poklanja vrijedne nagrade. Svakog dana imat ćete prilike osvojiti vrijedne nagrade, a koje smo danas pripremili, saznajte u nastavku! U trećem danu velikog blagdanskog darivanja tportala nagradit će vas Sony, WaterWipes, Zimsko kuhano vino, PharmaS, Sabex, Dida Boža i Fraktura

Sony poklanja smartphone Xperia XCompact. Blagdani su onodoba godine kad provodimo puno više vremena s prijateljima i članovimaobitelji. Bogat blagdanski stol, darovi, kićenje bora... Bezbroj jesituacija koje zaslužuju dobru fotografiju koja će ih sačuvati usjećanju. Zabilježite ih sve uz pomoć kamere Xperia XCompacta! Prvikompaktni model u X seriji Xperia manjih je dimenzija, štoga čini praktičnim za nošenje i korištenje jednom rukom.

Ispod kompaktne karoserije kriju se moćne performanse i nova kamera od 23 MP s inovativnom tehnologijom triple image sensing te baterija vrhunskeizdržljivosti. Kamera se aktivira u manje od sekunde – točnije, bit ćepotrebno samo 0,6 sekundi od pritiska tipke do fotografiranja. Ovogaputa nećete propustiti snimiti blagdanski vatromet ili zdravicu zaobiteljskim stolom. Večera pod svijećama? Nema problema – triple imagesensing omogućava snimanje u svim uvjetima, pa čak i kadavam se čini da je premračno da bi snimili dobre fotografije. Dobit ćeteprekrasne fotografije živih, prirodnih boja prepune detalja. Ptičica! Za više informacija o pametnom telefonu Xperia XCompact saznajte na facebook-stranici Sony Mobile HR

.

WaterWipes poklanja vlažne maramice za bebe. Odnedavno su na naše tržište stigle vlažne maramice za bebe WaterWipes koje sadrže samo prirodne sastojke, nježno čiste osjetljivu bebinu kožu ne narušavajući površinski zaštitni sloj kože te tako smanjuju rizik od pojave pelenskog osipa. Ne sadrže kemikalije poput fenoksietanola, alkohola, parabena i parfema koje mogu štetno djelovati na zdravlje kože vaše bebe. Najčišće su maramice na tržištu sačinjene od 99,9% izvorske vode koja nježno čisti kožu vaše bebe i 0,1% ulja sjemenki grejpa koje hidratizira i umiruje kožu. Dostupno u prodavaonicama po cijeni od 27 kuna za paket od 60 komada.

Zimsko kuhano vino poklanja jedno bijelo kuhano vino. Priča o posebnoj ponudi kuhanog vina krenula je od želje da se promrzlim gostima u zimskim mjesecima ponudi okrepljujući napitak uz kojeg se neće samo ugrijati nego i uživati u svakom gutljaju. Stoga je, pod okriljem brenda Zimsko kuhano vino, pripremljen i proizveden jedinstveni proizvod u Hrvatskoj koji nudi kvalitetno crno i bijelo kuhano vino, odnosno crni cabernet sauvignon te bijeli chardonnay. Prepoznatljivost brenda je osim u kvaliteti, i u ambalaži koja je nositelj nagrade Red Dot za dizajn ambalaže 2015. te upotpunjuje cjelokupan doživljaj ispijanja kuhanog vina i druženja uz tople zimske arome. Vino je u proizvodnji termički obrađeno te aromatizirano klinčićem, cimetom, vanilijom i narančom. Budući da je već kuhano i ohlađeno pakirano, priprema je iznimno jednostavna. Vino je potrebno zagrijati na temperaturi od 45 do 50 stupnjeva Celzijusa i samim time je spremno za konzumaciju. U Zagrebu Zimsko kuhano vino možete kušati u više od 150 barova, a neizostavna je ponuda i ovogodišnjeg Adventa. Dobar glas se daleko čuje pa se Zimsko kuhano vino uz Zagreb prodaje i u Dubrovniku, Šibeniku, Splitu, Zadru i Istri, a pokrenut je i izvoz u Sloveniju. Sve informacije o Zimskom kuhanom vinu možete pronaći na službenoj web i facebook-stranici brenda te na Instagramu.


PharmaS
poklanja četiri proizvoda Vitosi - pastile za bolje učenje, pamćenje i koncentraciju. O mozgu moramo brinuti cijeli život. Tijekom djetinjstva ključno je osigurati sve sastojke za pravilan razvoj, u odrasloj dobi važno je održati optimalne kognitivne funkcije dok u starosti nastojimo spriječiti kognitivno propadanje i pojavu demencije. Dugolančane masne kiseline iz morskih izvora dokozaheksaenska (DHA) i eikozapentaenska (EPA) masna kiselina igraju važnu ulogu u normalnom radu mozga. Primjerice, DHA je prevladavajuća masna kiselina u mozgu koja se najviše nakuplja u području zaduženom za učenje i pamćenje. Međutim, mnoga djeca, ali i odrasli rijetko konzumiraju ribu i plodove mora koji obiluju korisnim masnoćama, a njihov nizak unos povezuje se s nastankom mnogih psihičkih i fizičkih bolesti modernog života. Zbog ograničene mogućnosti proizvodnje DHA u ljudskom organizmu i činjenice da je DHA ključna za normalno funkcioniranje mozga, čini se kako bi zdrava djeca, ali i odrasli trebali redovito unositi adekvatne količine ove važne masne kiseline tijekom cijelog života.


Nuxe poklanja poklon-set My dream. Čarolija Pariza pretočena je u nove blagdanske poklon-setove Nuxe, savršene poklone za svaku ženu. My dream poklon-set - obilje medene njege, hidratacije i Čudesnog osjećaja krije se u očaravajućem NUXE poklon-setu iz snova. Iznimno hidratantna i umirujuća Crème Fraîche de Beauté, krema od 30 ml, zimski je must have za dehidriranu kožu, kultno Huile Prodigieuse, čudesno suho ulje od 30 ml, glamurozna je mazalica za lice, tijelo i kosu, a medeni Rêve de Miel - ultra-hranjivi balzam za usne točka je na i slasne zimske njege. Cijena poklon-seta: 225,72 kn.

Dida Boža vam poklanja poklon-paket svojih ukusnih proizvoda. Hladna zimska poslijepodneva prava su prilika za ostanak u kući uz šalicu mirisne kave, a večernja druženja bit će ugodnija uz ukusne zalogaje koji se brzo pripremaju. U tome će vam pomoći ovaj poklon-paket proizvoda Dida Boža, u kojem se skrivaju prave delicije! Ekološki džem od smokava najpoznatiji je proizvod iz asortimana, a preporučujemo da u njegovom bogatom okusu uživate u kombinaciji s različitim sirevima. Peciva i kolači, ali i umaci uz raskošna pečenja, bit će ukusniji uz blago kiselkastu aromu ekološkog džema od kupina. Teglica slasnog namaza od zelenih maslina otkriva vam punoću okusa plodova kraljice Mediterana, pasiranih s ekstra djevičanskim maslinovim uljem i morskom soli. Kad se poželite zasladiti, tu je Čoko Aronija, omiljena poslastica koje donosi iznimnu kombinaciju tamne čokolade i bobica moćne biljke poznate po snažnoj ulozi u pročišćavanju organizma te jakom antikancerogenom djelovanju. Sve naposljetku zaokružite šalicom ukusne ekološke kave Mount Hagen, čija će profinjena aroma u trenu razveseliti vaše nepce. Svakako posjetite i novootvorenu trgovinu Dida Bože u samom središtu Zagreba, u Radićevoj ulici 12, gdje ćete pronaći brojne ideje za poklone kojima ćete uljepšati blagdane svojim najmilijima.


Fraktura
poklanja knjige'Stanzia Grande' Damira Zlatara Freya, 'Ovuda smo nekada hodali', Kjell Westö i 'Tunel na kraju svjetla', Franjo Janeš.

Knjiga 'Stanzia Grande', Damir Zlatar Frey
. Kada na obiteljskoj zabavi u vrtu obiteljske vile, negdje u Istri, nestane mala Francesca, čitatelj i ne sluti da je taj nestanak zapravo pravi početak Francescine priče koja je priča o Trstu i Istri, o nepojmljivoj, neizrecivoj i nesalomljivoj ljubavi, o padu jednoga anđela te veličanstvenoj Stanziji Grande na vrhu Savudrijskog zaljeva. Miješajući fantastično i realno, natopljeno povijesnim i arhivskim, opisujući bogatstvo Trsta, njegove palače, operne kuće, noći u kojima su se na kocki gubila i osvajala imanja, brodovi, bogatstva i žene, Damir Zlatar Frey pred nama oživljava moćno doba jedrenjaka, vrijeme uzgoja dudova svilca, vrijeme kada je Trst bio najveća i najvažnija mediteranska luka, vrijeme kada su se u Istri gradile stancije. No prije svega ovo je roman o ljubavi, o ženi, o njezinim čarima, o ljubavi koju prema njoj osjećaju svi oko nje: i obitelj, i Mario Morpurgo de Nilma, njezin budući suprug, ali nadasve anđeo koji postaje vrag koji je opsjeda te oko nje i svih junaka plete svoje konce. Stanzia Grande roman je o jednoj vili koja je sagrađena iz ljubavnoga gnijezda, ali i o prokletstvu koje je u njoj zametnuto. Ovo je priča koja spaja anđeosko i demonsko, koja poput jina i janga pokazuje kako jedno bez drugoga nije moguće. Brišući granice vremena i prostora, Damir Zlatar Frey ispisuje posvetu Istri i ljubavi koja sve natkriljuje.

Knjiga 'Ovuda smo nekada hodali', Kjell Westö. Roman o gradu i našoj želji da budemo viši od trave. Premda se Prvi svjetski rat bliži kraju, 1918. u Finskoj drama tek počinje. Zemlja u nastajanju postaje poprište žestokih sukoba crvenih i bijelih u kojima svatko mora odabrati stranu. Nesuđena nogometna zvijezda Allu tako nastavlja put svog oca proletera, a tek koju godinu stariji Cedi u građanskom ratu vidi priliku da oslobodi svoje ubilačke nagone. Cedijeva sestra Lucie odabire živjeti u svijetu jazza, u kojem je glavni problem kako zaobići prohibiciju, dok njihov prijatelj Eccu bijeg od proživljenih strahota pronalazi u fotografiji. Svima njima povijest je nepovratno oduzela snove o ljubavi i slavi, no u pitanje dolazi i golo preživljavanje...
Ovuda smo nekada hodali epska je priča o Helsinkiju koja podsjeća na Altmanove Kratke rezove. Ovom uzbudljivom sagom o gradu i ljudima na jednom od važnijih povijesnih raskrižja 20. stoljeća Kjell Westö potvrdio je da je jedan od najboljih suvremenih nordijskih autora. Izvanredan roman!

Knjiga 'Tunel na kraju svjetla', Franjo Janeš
Zašto je umro Vilim? Kamo je nestala Katarina? Je li se na vrhu novozagrebačkog nebodera dogodilo ubojstvo i kakvu tajnu krije potkrovni stan s blindiranim vratima? Zašto Mihael dila i o čemu šuti Marta? Što se to događa u školama i sobama, u klubovima i na stranicama Facebooka, u skrivenim životima naših sinova i kćeri?
Kao i svaki dobar triler, Tunel na kraju svjetla čitatelja će suočiti sa zločinom, sumnjom i potragom, ali i – više nego bilo koja druga knjiga u posljednje vrijeme – bez uvijanja progovoriti o životu tinejdžera u današnjoj Hrvatskoj. Nerazumijevanje i nesnalaženje, propitivanje uzora i želja da budu prihvaćeni… U prastarom generacijskom jazu koji ih dijeli od svijeta njihovih roditelja, na djecu koja prestaju biti djeca vrebaju isti predatori, no njihova skrovišta i maske novi su i time još opasniji. Ovim napetim romanom u kojemu još jednom dolaze do izražaja njegov humor i sposobnost da likove učini ljudima koje prepoznajemo Franjo Janeš postigao je da svijet oko sebe vidimo jasnije, i na tome bismo mu trebali biti zahvalni. Čak i ako svjetlo kojime ga je obasjao razotkriva tunel u kojemu živimo.


Dobitnici:

Miran Obrovac - Sony Xperia XCompact
Madonna Čačić - WaterWipes + Vitosi
Andrijana Pocrnić - Zimsko kuhano vino – bijelo
Marta Štefanek - Nuxe
Fabijan Lukin - Dida Boža
Hrvoje Selec - Knjiga 'Stanzia Grande', Damir Zlatar Frey + Vitosi
Nada Kralik - Knjiga 'Ovuda smo nekada hodali', Kjell Westö + Vitosi
Josipa Slatina - Knjiga 'Tunel na kraju svjetla', Franjo Janeš + Vitosi

O preuzimanju nagrada dobitnici će biti obaviješteni putem e-maila.