JOŠ STIGNETE

Moderno ili klasično - složite sami lijep adventski vijenac

27.11.2016 u 10:01

  • +9

Adventski vijenac

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu danas započinje razdoblje došašća. Ako želite zamijeniti ili osvježiti stari vijenac, evo nekoliko jednostavnih i povoljnih ideja

Adventski vijenac može se složiti na bezbroj načina i ako odvojite malo vremena, možete uštedjeti nešto novca ne kupujući novi. Prokopajte po božićnim ukrasima ili skoknite do trgovine pa iskoristite tradicionalne motive.

Sa starog adventskog vijenca maknite svijeće i stavite nove, a možete zamijeniti ukrase pa uz pokoju božićnu kuglicu i figuricu složiti sve u jednoj boji, najbolje onoj koja će prevladavati na božićnom drvcu jer ćete tako sve povezati.

Prirodni ukrasi

Još jedan jednostavan način da složite novi vijenac ili samo osvježite stari jesu tradicionalni prirodni ukrasi. Nabavite češere i orahe pa ih uredite sprejem u boji koja vam se sviđa. Možete ih kombinirati sa sušenim ploškama limuna ili naranče i svemu dodati pokoju mašnu između svijeća. Visoke svijeće pak možete ukrasiti vrpcama ili čak napraviti prigodne oznake koje će visjeti na svakoj svijeći. To će se sigurno svidjeti djeci pa ih uključite u izradu.



Moderno umjesto tradicionalnog

Iako je vijenac kao krug sastavni dio vjerske simbolike ne znači da ne možete dati mašti na volju pa iskoristiti što vam je pri ruci. Umjesto vijenca uzmite kakav lijepi pladanj, okruglu staklenu zdjelu ili komad drveta na koji ćete složiti četiri lučice i ukrase po želji. Sve što ste zamislili može izgledati elegantno i na etažeru za torte.

Na pladanj možete složiti i četiri obične staklenke ukrašene vrpcom ili određenom bojom i staviti u njih lučice. Oko staklenki složite ukrase ili stavite vijenac. Zbog staklenki ćete svejedno imati drugačiji, pomalo otkačeni vijenac, nećete potrošiti puno novca i zasigurno će biti originalan.