V.B.Z.

Za najmlađe: Miro i Mara blagdanski poster za bojanje

25.11.2016 u 14:30

Bionic
Reading

Autorske slikovnice domaćih autora, dizajnera i ilustratora zasigurno su najbolji izbor poklona za vaše najmlađe. One će im pomoći da razviju književno-umjetnički ukus, obogate svoj rječnik i razviju ljubav prema čitanju iz užitka! Predstavljamo vam čak četiri takve slikovnice upravo objavljene u nakladi V.B.Z.-a

Za serijal slikovnica za najmlađe 'Miro i Mara' zaslužan je Davor Šunk, ugledni hrvatski dizajner, ilustrator i dječji pisac. Serijal otvaraju naslovi 'Miro i Mara' i 'Miro i Marau zoološkom vrtu'. U središtu su radnje brat i sestra, Miro i Mara. Priče prate njihove svakodnevne životne situacije, a kroz igru, ljubav i druženje potiču najmlađe čitatelje da usvoje i njeguju humane, moralne i obiteljske vrijednosti. Tako su u ovim slikovnicama (ali i u budućim naslovima iz istog serijala) teme bonton, uljudno ponašanje u obitelji, na ulici i u vrtiću, kao i društvenim odnosima u cijelosti, ponajprije obiteljskim i prijateljskim.

Ovdje preuzmi blagdanski poster za bojanje Miro i Mara.pdf

Dok čekate najdraže nam razdoblje darivanja, ovdje možete preuzeti i ispisati blagdansku avanturu Mire i Mare i pokloniti je svojim najmilijim malim umjetnicima da je ukrase.

'Munje, gromovi… i električna struja' edukativna je priča u kojoj upoznajemo neke nove likove. Patuljak Mudrić nađe se jedne noći usred velikog nevremena i požuri u sigurnost svoga doma. Zbog jakih munja i gromova, električne struje nestane, ali čitatelji s Mudrićem nauče što su baterije i akumulatori.


'Dječak i bundeva', iznimna ilustrirana priča Branislava Glumca i Marina Zurla o dječjim snovima i sanjama prvi put objavljena prije više od trideset godina, s originalnim ilustracijama Branka Bahuneka, sada je dobila novi vizualni identitet kroz magične ilustracije poznatog hrvatskog dizajnera i ilustratora Davora Šunka. Tomica je pučkoškolac kojeg je slučajni odlazak u cirkus oduševio. Očaran atmosferom i zajedništvom cirkuske družine, želi postati dio tog šarolikog društva i ne prestaje o tome sanjati i maštati. Čini sve kako bi to i ostvario, a na putu do ostvarenja svoga sna susreće ljude koji mu pomažu i bodre ga. Koliko su snovi i mašta važni za emocionalni razvoj i odrastanje djeteta najbolje govori priča o dječaku Tomici. Ova edukativna priča, s estetski vrijednim ilustracijama, potaknut će u djece znatiželju, pokazat će im kako je važno imati samopouzdanje te biti odvažan i ustrajan. Namijenjena je ranom školskom uzrastu, prikladna za čitanje i prepričavanje, a osobito za čitanje na obiteljskim okupljanjima.

Slikovnice potražite u svim knjižarama i na www.vbz.hr