ZA SVAKI STIL

Ovo su boje koje dizajneri interijera najčešće koriste

24.11.2016 u 08:00

Bionic
Reading

Najbrži, a ako ste malo spretni i najpovoljniji način da osvježite sobu je bojanje zidova. Samo, kako odlučiti koja bi nijansa bila dobra zamjena za dosadnu bijelu, posebno ako niste ljubitelj tamnih zidova? U tome mogu pomoći svjetski poznati dizajneri interijera koji u paletama imaju omiljenu nijansu kao asa u rukavu

Dizajneri interijera imaju omiljene boje za zidove, posebno u slučajevima kada klijenti ne žele dramatične promjene, a navedene nijanse su zapravo neutrale, dobro se slažu s gotovo bilo kojim stilom uređenja, ali i ostalim bojama.

Blijeda plavo-zelena

Dizajnerici interijera Lauri Ward omiljena je blijeda plavo-zelena nijansa. Voli je zato što smiruje prostor i može se primijeniti u gotovo svakoj prostoriji. Njezin je favorit za prostorije s puno sunca jer će zbog nje soba djelovati nešto hladnije pa zbog toga ugodnije, ali je i odlična za spavaću sobu jer smiruje.


Siva boja kamena

Svoje klijente dizajnerica Katie Reynolds usmjerava prema sivim toplim tonovima kada su neodlučni i nemaju viziju što točno žele. Tada preporučuje klasičnu boju kamena koja podnosi sve ostale nijanse bilo da je kombinirate s drugim bojama ili namještajem s više tekstura i boja.

Wall color. // yvonnekone.com

Fotografiju objavljuje Design • Travel • Valentina (@myinteriordetails)


Boja pijeska

Ova boja posebno je draga dizajnerici Elissi Morgante jer se blago mijenja tijekom dana, ovisno o količini dnevnog svjetla, a uvijek daje topao ugođaj domu.

Newest design trend: bring Havana home. Check out our latest blog post for inspiring colors from the Caribbean. Link in bio. ????

Fotografiju objavljuje Benjamin Moore Decorators (@flanaganpaintstl)


Kremasta nijansa

Ako joj treba blaga nijansa iz žute palete, Jill Hosking-Cartland uvijek bira takozvani kremasti ton. Kremasta nijansa nije upečatljiva, ima više žutog tona u sebi nego primjerice boja pijeska i dalje je topla te se jako lijepo može nadopuniti s ostalim bojama.

Loving this simple dining room!

Fotografiju objavljuje The Barry-Schernekau Team (@therealtorchronicles)


Boja bjelokosti

Zaljubljenica u dizajn koja je iz ljubavi i hobija otvorila privatni biznis, Irene Lovett uvijek savjetuje boju sličnu bjelokosti onima koji žele promjenu, a ne usude se odabrati tamne zidove.


Nježna ružičasta – na stropu

Umjesto klasično bijelih stropova dizajnerica interijera Chloe Warner stropove obožava obojiti u jedva primjetnu ružičastu nijansu jer se svjetlost zbog nje jako lijepo reflektira u cijeloj prostoriji, ali i onima koji u njoj borave.


Svijetla sivo-bež s toplim pod tonom

Dizajner Abbe Fenimore otkriva za Harper's Bazaar kako u otvorenim prostorima najradije koristi svijetlu sivo-bež boju koja ima tople podtonove. Obožava ju jer se odlično slaže s gotovo svakim stilom uređenja i daje ugodnu toplinu prostoru. Također, može se kombinirati s toplim i hladnim bojama te je odlična alternativa klasičnim hladnim bojama.


Klasična siva

Volite li uređenje prostora s bijelim detaljima, posebno stolarijom, obrubima i štukaturama, mogla bi vam se svidjeti siva boja. Kod takvog stila uređenja običnu sivu boju voli koristiti i Kerrie Kelly jer lijepo ističe detalje u bijelom.

D e t a i l s | Två dagar kvar till semester! Önskar er en fin Fredag ღ

Fotografiju objavljuje Linnéa Hentschel (@linneasinterior)


Prljavobijela

Ovu neutralnu nijansu koja je slična boji vune Arianne Bellizaire smatra idealnom za one koji ne vole riskirati, a ne žele tonove koji u sebi imaju pink podtonove. Također se lijepo slaže s drugim tonovima, a nije obična bijela.