DOGODILO SE NA DANAŠNJI DAN

Oreškovićeva supruga otkriva kako je spoznala Isusa Krista

18.11.2016 u 12:30

Bionic
Reading

Supruga bivšeg premijera Sanja Orešković za web-stranicu Life Site News, čiji je osnivač kanadska katolička organizacija Campaign Life Coalition, progovorila je o svojoj vjeri u Isusa Krista i tome koliko ju je vjera promijenila. Kaže kako nikada nije molila sve do trenutka kada je odlučila to promijeniti, a onda je spoznala snagu vjere

Sve je započelo kada se s obitelji iz Kanade preselila u Puerto Rico. Sanja Orešković, supruga bivšeg hrvatskog premijera Tihomira Oreškovića, tada je imala sve što čovjek može poželjeti, uspješnog muža, djecu, novac, no nešto je i dalje nedostajalo.

Život joj je bio u kaosu, a osjećala je i znakove depresije, otkriva u razgovoru za katoličku stranicu Life Site News. Ubrzo je odlučila potražiti pomoć te se obratila liječniku koji ju je tada, na njeno iznenađenje, upitao – 'Sanja, moliš li?'

Isprva je smatrala kako je njegovo pitanje neprofesionalno jer je vjera osobna stvar, no njegovo pitanje ju je proganjalo. Vrtjelo joj se to pitanje u glavi jer je znala kako je odgovor na njega negativan. Ona nikada nije molila, čak ni kao mala.

Odlučila je to promijeniti i tu se večer pomolila. 'Ono što se dogodilo te noći samo Bog zna, ali ujutro sam se probudila kao nova osoba. Nema riječi kojima bih opisala kako sam se osjećala', tvrdi Sanja Orešković.

Od tada se sve promijenilo, ali nabolje. Na život je počela gledati drugim očima, više nije bila depresivna, a to se odrazilo i na sve oko nje.  'To jutro, 18. studenog 2001., moj život se promijenio. Ne samo moj život, nego život moje obitelji, moje djece, ljudi oko mene i prijatelja. Bila sam slobodna', rekla je Sanja.

Kada da je došlo vrijeme da se s obitelji preseli u Hrvatsku kako bi bila uz muža, u to vrijeme premijera, njena vjera došla je na kušnju. Nju i obitelj pozvali su organizatori Hoda za život, da zajedno upozore na pobačaj koji je u Hrvatskoj kao sekularnoj državi zakonski dozvoljen. Iako su joj mnogi savjetovali da ne ide, ona je na događaj ipak otišla jer je kao majka osjećala dužnost.

'Svaka razborita osoba treba podržati život nad smrću', odgovorila je tada novinarima na pitanje zašto je prisustvovala događaju te dodala kako ona time nije osudila žene koje se odlučuju na pobačaj, već želi pokazati da postoji i drugi način.

Istaknula je kako samo istinski odnos s Isusom Kristom može pomoći ženama da budu upravo onakve kakve ih je on stvorio te da je samo potrebno pitati Boga za pomoć, a on će im uzvratiti. 'Bila sam žena koja je plakala kad ide u krevet, koja je bila bolesna od života i bez nade za budućnost, ali kada žena spozna Isusa u svom životu, onda sve ostalo, odnosi sa suprugom, djecom i drugima dođe na pravo mjesto', poručila je Sanja Orešković.

Sanja Orešković progovara o tome koliko ju je vjera promijenila