MRAMOR, ZLATO I FONTANA

Hoće li Trumpovi kič iz svog doma prenijeti i u Bijelu kuću

11.11.2016 u 08:19

Bionic
Reading

Početkom iduće godine Donald i Melania Trump uselit će se u jednu od najpoznatijih kuća na svijetu - Bijelu kuću. Ta će im kuća iduće četiri godine biti dom, a kako je supruga novoizabranog američkog predsjednika poznata kao ljubiteljica raskošnog stila života, pitanje je koliko će sjaja unijeti uređenjem

Melania Trump luksuzni penthouse na 66. katu Trump Towera uskoro će zamijeniti novom adresom, gdje će se useliti sa sinom Barronom i novim predsjednikom SAD-a, 70-godišnjim Donaldom Trumpom.

Četrdesetšestogodišnja Slovenka kao prva dame Amerike tako će dobiti jedinstvenu priliku i budžet kojim će s osebujnim poduzetnikom urediti krilo Bijele kuće s osobnim sobama. Ako će novi predsjednički par Bijelu kuću urediti kao dosadašnji stan, ona će prvi puta blistati u zlatnom sjaju - može se reći od temelja do krova.


Penthouse u kojem žive Melania i Donald Trump uredio je legendarni dizajner Angelo Donghia kasnih 80-ih godina prošlog stoljeća, a iako je Melania u rezidenciju ukrašenu zlatnim detaljima stigla puno kasnije, čini se da je to stil koji joj se baš sviđa.


Zgrada se nalazi na poznatoj Petoj aveniji njujorškog Manhattana, a troetažni stan Trumpovih na zadnjem katu procijenjen je na vrtoglavih 100 milijuna dolara.

Mramor, zlato i blještavilo pomiješani u nekoliko stilova glavna su obilježja unutarnjeg uređenja luksuznog penthousea


Melania, doduše, nije mogla puno mijenjati s prije izgrađenim rimskim stupovima, bogatim štukaturama, kipovima, fontanom usred dnevnog boravka, stropovima od zlata i zidovima obloženih mramorom, ali detalji poput jastuka s upečatljivim monogramima mogli bi biti njezin odabir. Ljubiteljica modnih kuća poput Guccija, Chanela, Valentina i Louisa Vuittona jednom je prilikom rekla kako monogrami svemu daju osobni pečat pa ona u tome poput drugih ne vidi snobizam.

'Volim da određene stvari imaju monogram jer to daje mom ormaru određenu toplinu, to je nešto u čemu se osjećam zaista ugodno. To je nešto tvoje, nešto osobno. To činim iz zabave', rekla je atraktivna Melania Trump svojedobno za Harper's Bazaar i dodala: 'Volim svoj ormar i uvijek kupujem stvari koje mi se 100 posto sviđaju. Jako sam organizirana i volim da mi je sve složeno po bojama, čak i cipele. Važno mi je da znam gdje se što nalazi čim ušetam u ormar.'


Da je raskošno i definitivno pretjerano uređenje po njenom ukusu i da djelić toga možemo očekivati i u Bijeloj kući, lijepo prikazuje vjenčanica u kojoj se vjenčala s osebujnim milijarderom.

Zgodna Slovenka doista sudbonosno 'da' izrekla je u vjenčanici Johna Galliana za Dior od 200.000 dolara. Samo ušivanje ukrasa trajalo je preko 500 sati, a zahvaljujući grandioznoj kreaciji, krasila je i naslovnicu američkog Voguea.