NAGRADNJAČE

Provedite nezaboravan vikend u Termama Tuhelj

30.09.2016 u 11:59

Bionic
Reading

Restoran Dvorac Mihanović oduševio je novom ponudom jela koje je sa svojim timom kreirao šef kuhinje Mirko Ljubić. Na predstavljanju novog jelovnika koji se održao 28.9.2016. u samom restoranu, sudjelovala je i ambasadorica Terma Tuhelj, Sanja Doležal koja je pokazala svoje zavidno znanje u pripremanju štrukla

U prošlosti su se kraljevi gostili obilnim dvorskim večerama koje su bile praćene visokom modom dvorskih dama i gospode, taktovima dvorske glazbe i animacijom dvorskih sluga. Pilo se iz drvenih vrčeva, jelo se iz glinenih posuda i gozbe su trajale do dugo u noć. U Termama Tuhelj prošlost nije zaboravljena nego pretočena u ponudu kojima Terme Tuhelj nastoje goste razmaziti onim najboljim što gastronomija Zagorja nudi. Dvorska večera trenutno je jedinstvena u ovom kraju Hrvatske upravo zbog načina na koji je osmišljena jer u svakom trenutku oduševljava goste, prvotno posebno kreiranim slijedom jela i atraktivnim načinom prezentacije hrane i pića, a s druge strane zabavnom animacijom osoblja i animacijskom tima. Gosti mogu uživati u posebnoj dvorskoj atmosferi, drugačijem načinu posluživanja hrane i posebnoj animaciji.

Na prezentaciji novog jelovnika, šef kuhinje Mirko Ljubić predstavio nam je koncept kojim se vodio prilikom slaganja jelovnika. Sadržaj jelovnika klasičan je kao i u svim restoranima te nudi gostima jela od hladnih predjela pa sve do deserta no posebna čar novog jelovnika je poseban koncept specijaliteta koji omogućava gostima raznolikost ponude. Koncept je pripremljen u 3 smjerazagorska jela koja su pripremljena prema recepturama karakterističnima za Hrvatsko zagorje, dvorska jela koja su pripremljena prema posebnoj recepturi iz vremena grofa Brigljevića koje smo obogatili malim tajnama te vitalna jela koja sadrže pravilnu kombinaciju nutritivnih elemenata, lagano meso te svježe povrće i začine.

Zagorska jela označena su simbolom zagorske kučice, dvorska jela krunom, a vitalna jela simbolom jabuke što je simbol svih vitalnih jela u sklopu selfness projekta. Naravno, jelovnik sadrži i mnoga internacionalna jela kako bi omogućili gostima da probaju jela koja se poslužuju u mnogim zemljama kao što je tatarski biftek, dimljeni losos, lignje i odresci na razne načine i mnoga druga jela.

Od zagorskih jelaće vas oduševiti štrukli pripremljeni čak na 4 načina: štrukli u juhi, zapečeni štrukli u medenici, štrukli na više načina i kraljevski štrukli sa šljivama koji je ugostiteljska ekipa pripremila prilikom posjeta norveškog kralja i kraljice Hrvatskoj na Pantovčaku. No u ponudi se nalaze i mnoga jela naših baka kao što su domaći kukuruzni žganci, zagorska juha, domaća šunka i sir s vrhnjem,mlinci, a uz posebnu narudžbu priprema se i domaća pečena patka i guska te pečeni zagorski puran.

Poseban doživljaj na tanjuru nudedvorska jela pa donosimo neka od njih: Tuheljski pinklec (pirjani šampinjoni sa začinskim biljem u palačinki na pjenici od kiselog vrhnja), Grofovski odrezak (teleći file u palačinki od krumpira i umaku od šampinjona, poslužen s uštipcima i povrćem na maslacu) ili pak Viteška sablja (file od teletine, junetine, svinjetine i puretine s dodatkom povrća, pečeno na žaru, nabodeno na sablju i posloženo na pole od krumpira i pečeni luk)

Vitalna jela idealno su rješenje za vegetarijance tako da se u ponudi nalazi i File lososa na žaru poslužen na pjenici od graška i pečenim ploškama krumpira, kuhano hrskavo povrće, povrće na žaru i mnoga druga jela.

U samom jelovniku, uz svaki slijed jela nalazi se i preporuka sommeliera.

Darujemo dvije ulaznice za Terme Tuhelj i poklon bon za restoran Dvorac Mihanović u vrijednosti 150,00 kn.

Dobitnik je Albin Vrbanić.