ČAROBAN GRAD

Forbes je potpuno zaljubljen u Dubrovnik

15.09.2016 u 11:26

Bionic
Reading

Mnogi turisti misle kako će posjet hrvatskoj obali biti vrlo sličan posjetu talijanskoj obali, no prilično je jasno kako su razlike ogromne. Forbes ima samo riječi hvale za Hrvatsku, a posebno za Dubrovnik

Forbes je nedavno objavio članak o hrvatskoj obali i Dubrovniku prepun pohvale i turističkih preporuka. Članak na internetskoj stranici Forbesa opisuje Hrvatsku ponosnu na svoju povijest i tradiciju, ispunjenu palačama, srednjovjekovnim gradovima i prekrasnim selima.

Dragulj u hrvatskoj kruni je Dubrovnik – s lako vidljivom poviješću koja seže više od tisuću godina unatrag. Na primjer, najstarija europska apoteka koja još uvijek radi nalazi se u Dubrovniku. Forbes dodaje kako bi se šetnja Dubrovnikom doimala kao putovanje kroz vrijeme kad ne bi bilo turista.

Forbes također hvali i posebnu atmosferu te strast s kojom Hrvati iskazuju ponos svojim nasljeđem. Turisti svake godine hrle posjetiti Dubrovnik u sve većem broju. Forbes nagađa kako će više od dva milijuna turista vidjeti Dubrovnik.


Dubrovnik svoju popularnost djelomično može zahvaliti i seriji 'Igra prijestolja' koja je u Hrvatsku namamila cijelu novu grupu turista. Privlačnost ima i svoju cijenu – većinu godine krcat je turistima. Dubrovačka luka može odjednom primiti šest ogromnih kruzera.

No moguće je izbjeći velike gužve. Forbes preporučuje dolazak tijekom zimskih mjeseci te dodaje kako je ljeti najpametnije pokušati prepustiti se struji koja vas nosi gradom – ionako se na svakom koraku ima nešto za vidjeti.

Forbes hvali i ukusnu hranu i piće u restoranima koji se nalaze u labirintu uličica te naglašava kako postoji mjesto za svačiji novčanik. Ista stvar vrijedi i za smještaj. Postoji niz luksuznih hotela, no i jeftinijih mjesta gdje turisti mogu odsjesti.

Dodatan plus Dubrovniku blizina je Pelješca koji je poznat po vinima i dobroj hrani te otocima prepunim zanimljivih sadržaja.