17. RUJNA

Akcija Bum tres TranS – Savica čita

12.09.2016 u 13:51

Bionic
Reading

U subotu 17. rujna 2016. godine, na platou ispred Ul. Zinke Kunc 2 – 4, na travnjaku ispod platoa i u Knjižnici Savica, održat će akcija Bum tres TranS – Savica čita

Akciju organiziraju Knjižnica Savica i Tranzicijska grupa Savica, namijenjena je svim dobnim skupinama, a svrha joj je promicanje važnosti čitanja tijekom čitava života. Njome se također želi podići kvaliteta ekološkog, socijalnog i kulturnog života u naselju, potaknuti stanovnike na volontiranje u zajednici te pridonijeti društvenoj koheziji na lokalnoj razini.

Programske sadržaje volonterski će održati pojedinci i udruge koji se bave promicanjem knjiga i čitanja: Nacionalna kampanja za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja 'Čitaj mi', Urban Pet – program R.E.A.D., Udruga 'Smiješak za sve', Hrvatsko čitateljsko društvo, Denis Kovač, Centar za stručnu psihološku pomoć djeci i roditeljima 'Pričaj mi', Ivana Bašić i 'Balans centar', Tanja Tolić i 'Najbolje knjige' te Društvo za znanstvenu fantastiku SFera.

U sklopu akcije održat će se sajam rukotvorina kvartovskih kreativaca i Udruge Ozana, kao i ekoplac Udruge Vestigium, na kojemu će svoje proizvode predstaviti mala obiteljska gospodarstva. Bit će postavljena i izložba fotografija platforme Zelenica, glumac Roko Sikavica interpretirat će Shakespearea, a akademski slikar Lav Paripović izradit će mural na vanjskom zidu Knjižnice Savica.

Knjižnica Savica predstavit će svoju Pričaonicu te zbirku problemskih slikovnica, a Dječja knjižnica Marina Držića svoj Knjigotron, čitateljski klub za mlade.

Odrasli posjetitelji moći će se okušati u nagradnom književnom kvizu Brojevi, mjesta, ljubavnici, kao i u radionici pisanja bez (auto)cenzure Coprničje pero

Događanje će završiti književnom večeri s književnicom Marinom Vujčić.