A POMOĆI NI OD MAFIJE

Policija opelješila splitskog kuhara i potjerala ga iz Tajlanda

04.09.2016 u 12:16

Bionic
Reading

Maladi splitski kuhar Mario Mandarić završio je svoju tajlandsku avanturu, a iako je ostao bez značajnije svote novca, sretan je što je izvukao živu glavu. Najgore od svega, iza toga stoji tajlandska policija

Mandarić je s partnerom s Aljaske u skrovitoj uvali vodio uspješan restoran baziran na 'fine foodu', koji je uključivao i dosta dalmatinske kuhinje.

U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju Mandarić priznaje da se za uspješno poslovanje morao povezati i s moćnom lokalnom mafijom, koja je u Tajlandu važnija i od formalne birokracije. No oko neugodnog iznenađenja koje mu je priredila tamošnja policija, nije mogla pomoći ni mafija.

Na tržnicu gdje je s partnerom nabavljao namirnice za restoran upala je policija i napravila raciju, a njemu su iz torbe izvukli kilogram hašiša o kojem nije imao pojma. Završili su u zatvoru i već se u mislima opraštali od najbližih, jer u Tajlandu glave padaju i za puno manje količine droge, a onda ih je policijski službenik, koji ih je obavijestio da su im zaplijenili kompjutor i kreditne kartice, tražio pin.

Postupili su mudro, a iako olakšan za značajniji iznos na računu, danas je sretan što je uopće živ.