NEIZOSTAVAN DETALJ

Najbolji način da dom uredite moderno, a toplo

30.08.2016 u 10:36

Bionic
Reading

Koliko god jednostavne ili kompleksne elemente namještaja odabrali, prostor će izgledati hladno i nedovršeno bez dekorativnih tkanina kojima ćete svome domu dati potrebnu toplinu

Jednostavne i mirne uzorke tkanina je lako kombinirati, ali povezivanje različitih uzoraka i boja traži detaljniji pristup.

Osnovna pravila uređenja dekorativnim tkaninama

Biljne i organske linije kombinirajte s geometrijskim uzorcima. Bez obzira na šarenilo boja, kontrast zaobljenih ili ravnih linija ipak će jasno vidjeti ono što ste željeli postići i naglasiti.

Uz ovakve kombinacije uvijek možete dodati jednobojan uzorak tkanine. Ovakav će odabir dodatno naglasiti dinamičan uzorak koji ste odabrali i stvoriti bogatstvo dezena i boja. Ako ste nesigurni, dovoljno je kombinirati cvjetni uzorak s jednobojnim, a idući put se odvažite malo više i dodajte još koji detalj koji nije jednobojan, savjetuje kaže dipl. ing. arh. Izabela Galović Ninić.


Apstraktna geometrija

Za naglašavanje jednog dijela prostora možda je najbolja kombinacija tkanina u apstraktnoj geometriji. Kako bi odabrani uzorci bili izražajni, odaberite kontrast boja. U ovakvim je kombinacijama vrlo važno da su ostali elementi i boje u prostoru mirni i jednostavni te nemojte dodavati nove uzorke.

Merci @gueuledebroc #regram @gubiofficial #mauritius #interior #homedecor

Fotografiju objavljuje La Maison Pierre Frey (@lamaisonpierrefrey)


Pravilo sitnijeg uzorka na manjem predmetu

Uz elemente namještaja, tkanine možete koristiti i na dekorativnim predmetima. To mogu biti okviri ogledala, sjenila lampi i sl. Uz izražajne uzorke na elementima namještaja kombinirajte tkanine sa sitnim uzorkom (prugice, špricani uzorak) ili apstraktnu geometriju sitnog uzorka, kako bi se stvorio vizualan kontrast.



Obogatite vanjski prostor

Za dinamičan izražaj vanjskog prostora koristite tkanine živih boja i izražajnih uzoraka.To mogu biti široke pruge, biljni uzorci i sl. Povežite tendu, dekorativne jastučiće i boju konstruktivnog materijala. Dodatno se poigrajte kombinacijom tkanina na pojedinim stolicama i sve povežite u skladnu cjelinu.


Ako ste ipak skloniji jednostavnosti i nesigurni ste u vlastiti odabir, nećete pogriješiti odabirom izražajne tkanine i istovjetnih dekorativnih jastučića. Tada tkanina mora sadržavati boje vašeg prostora za potpuni sklad.