VJEČNI PROBLEM

Kako zadržati uredan dom bez dodatnih polica i ormara

26.08.2016 u 12:58

Bionic
Reading

Koliko se god trudili biti organizirani, brz i naporan životni ritam jednostavno nas prisiljava na to da urednost u domu bude visoko na listi prioriteta, ali zgodnim rješenjima možete malo osvježiti prostor i imati zgodne načine za držanje stvari pod kontrolom

Jedna majica, knjiga koju trenutno čitate i vesta kojom se ogrnete uvečer dovoljni su da soba djeluje neuredno. Srećom pa su se neke ideje o uređenju doma pokazale jednako otkačenima i funkcionalnima da ih nije teško usvojiti.


Stare ljestve

Jednostruke visoke ljestve ili one manje koje stoje u obliku slova A idealne su za bilo koju veličinu prostorije jer ne zauzimaju puno prostora. Na njih možete vješati odjeću, pa čak i časopis ako ga rastvorite i stavite preko jedne prečke na ljestvama. U svakom slučaju,  imaju posebnu notu u uređenju doma, a pomažu u organizaciji.


Kutije s poklopcem

One također imaju svoju funkciju te mogu biti vrlo jednostavne, ali i rustikalne ili pak od željeznih okvira za ljubitelje industrijskog stila. Kako su s poklopcem, gosti neće vidjeti što skrivaju, a s druge strane, imaju posebnu draž u kakvom kutu doma i s otvorenom poklopcem. Tada su jako zgodne za višak ukrasnih jastuka i primjerice deku koju ćete pustiti da slobodno pada, a uopće nisu loše za knjige i slične predmete koje volimo, no nikada za njih nemamo dovoljno mjesta.


Vješalice

Odavno su vješalice prestale biti isključivo funkcionalni predmet za ostavljanje jakni. Uz razne, fora i neobične oblike, postoje komadi koji su minimalistički izrađeni i štede prostor pa se mogu staviti na bilo koji zid, iza vrata ili čak unutarnju stranu ormara kako biste sakrili silne marame, kravate, ogrlice…

Brighten up your day (and your #bathroom!) with HEMNES bath storage!

Fotografiju objavljuje IKEA USA (@ikeausa)


Kreativnost se isplati

Jedna od ideja koja se može razraditi prema vlastitim željama i stilu uređenja jest stara stolica. Dok je ideja dizajnera za thing IND. jednostavan željezni okvir bez sjedišta i naslona, isto se može učiniti sa starinskim stolicama koje su nekada imale umetnute dijelove za sjedenje i naslon. Njih također možete obojiti kako vam se sviđa pa dobiti jedinstven komad. Uz malo mašte možete se poigrati raznim komadima koji su povoljni pa sve skupa neće biti skupo. Dobar je primjer to što ljudi osmisle s povoljnim Ikeinim proizvodima i na kraju su sasvim drugačiji i posebni.