POVOLJNO I LIJEPO

Kako unijeti dašak ljeta u svaki dom

29.06.2016 u 08:22

  • +17

Morsko uređenje u domu

Izvor: Promo fotografije / Autor: Lesnina/Emmezeta/Ikea/hm Home

Bionic
Reading

Ljeto ide pod ruku s viskom temperaturama pa ne čudi da su trendovi u uređenju uvijek povezani sa svijetlim tonovima i prozračnim materijalima, a ako ćete otići nakratko na more ili uopće ne planirate takav godišnji odmor, dašak ljetne opuštenosti lako ćete stvoriti u vlastitom domu uz malo mašte

Plava, tirkizna, bijela ili žuta te ostale nježne nijanse uvijek su poželjne tijekom sunčanih dana, a uz povoljne sitnice brzo i jednostavno možete i kod kuće stvoriti malo morske čarolije.

Srećom pa takve ukrasne stvari ne zahtijevaju velik budžet, a i vlastite kombinacije kojima ćete potaknuti svoju kreativnu stranu uvijek su najbolje jer znate da ste originalni. Također, ne mora svaki komad biti samo za namjenu koja piše na deklaraciji. Simpatičan tanjur tako može biti i podložak za svjećice između kojih ćete složiti nekoliko školjaka i kamenčića, a kupite li koji ukrasni jastuk u morskom štihu većih dimenzija, može stajati na podu u boravku ili na terasi za opuštanje i druženje u vrućim ljetnim noćima.

Imate li vrt, terasu ili balkon, onda nema sumnje da će navečer biti puno ljepši uz male lampione. Nisu skupi, a stvorit će puno ugodniju ljetnu atmosferu. Još jedan plus je što su većinom solarni pa ih možete staviti u bilo koji kut i ne brinuti o kablovima ili struji.

Svijećnjaci u obliku krletki imaju i romantičnu poruku, a na otvorenom mogu biti praktični ako koristite svijeće protiv napasnih komaraca.

Poput svijećnjaka, ukrasnih pladnjeva ili jastuka, malo ljetnog štiha u domu lako ćete postići podlošcima na stolu, pladnjevima ili stolnjakom, a sve to opet možete koristiti i dogodine. Uostalom, ta mala promjena taman će dom opet osvježiti i učiniti ga drukčijim, ali i ugodnijim tijekom ljeta.