ZA SAMO 90 KUNA

Jeftina Ikeina podnica pretvorena u genijalnu zidnu vješalicu

19.06.2016 u 10:35

Bionic
Reading

Je li vam ikad palo na pamet poigrati se s najobičnijom letvičastom podnicom iz Ikee koja košta svega 90 kuna i stvoriti šik kutak za odlaganje stvari?

Još jedno u nizu genijalnih rješenja hakiranja Ikeinih proizvoda pokazala je njemačka blogerica i arhitektica Kristina Steinmetz koja je uz malo mašte i minimalna ulaganja stvorila prostor na zidu koji može poslužiti kao praktično mjesto za odlaganje brojnih sitnica u kuhinji, hodniku, radnoj osobi ili ako hoćete i u kupaonici.

Najobičnija i najjeftinija letvičasta podnica Sultan Lade dimenzija 160x70, a koja košta svega 90 kuna, nakon njezine transformacije ima dvojaku ulogu, osim što postaje mjesto za pohranjivanje sitnica, ona je i efektan ukras na zidu.


Komadi borova drveta spojeni čvrstom tkaninom zahvaljujući maštovitoj blogerici pretvoreni su u stajliš zidnu vješalicu. Sve što  trebate napraviti je probušiti rupe na zidu na koje se učvrste dvije kuke u koje se umetne podnica koju, ako želite, prije vješanja možete i prebojati.Blogerica je koristila kuke od nehrđajućeg čelika (Blecka, 34.90 k/2 komada), također iz Ikee.


Ovisno u tome u kojoj se prostoriji koristi, podnica se lako transformira pomoću kuka u obliku slova S koje se objese na podnicu, a na njih se vješaju razne kutijice i košare te posude za cvijeće, pa čak i cipele.


Hakiranje Ikeinih proizvoda proces je stvaranja novih, jedinstvenih rješenja za opremanje doma maštovitom intervencijom u postojeće proizvode. Postojeći namještaj se personalizira i prilagođava vlastitim navikama, potrebama i željama.