Poražavajuće statistike

Svaki dan planu 4 požara: Zaštitite svoju imovinu!

23.05.2016 u 14:56

Bionic
Reading

Prije nego izađete iz stana isključite sve elektroničke uređaje, gasite svijeće i štednjak, mislite da imate sve pod kontrolom i da se požar nikad ne može dogoditi vama?

Broj požara gdje je policija napravila očevid narastao je za 77,5 posto od 2014. do 2015. godine. Ova zastrašujuća statistika dio je Pregleda temeljnih sigurnosnih pokazatelja Ministarstva unutarnjih poslova, a jasno pokazuje kako se oni ne događaju „nekom drugom“. Samo u Zagrebu planu četiri požara dnevno, a slijede Splitsko-dalmatinska i Primorsko-goranska županija.
Prošle ih je godine zabilježeno čak 6.649 diljem zemlje, a najviše ih je bilo u ožujku te srpnju, mjesecu koji nam se opet približava. Materijalna šteta koja ovako nastaje u protekloj se godini popela na 83 milijuna kuna

Za požar je dovoljna jedna dotrajala instalacija

Najčešći su uzroci požara kvarovi na električnim instalacijama – može biti riječ o onima u vašim zidovima ili pak običnim produžnim kabelima kakve svi imamo u svom domu. Nepridržavanje građevinskih normi i standarda također je jedan od bitnih uzroka, a nije zanemarivo ni nenamjerno izazivanje požara vlastitom nepažnjom.
U nekoliko minuta čak i mali požar može uništiti vašu kuhinju, a tek je nekoliko sati dovoljno da se uništi sve što ste godinama s trudom i ljubavlju stvarali.
No tko će vam nadoknaditi štetu te imovinu koju je uništila jedna dotrajala instalacija?

Ugradite sigurnost u temelje svoga doma



Iako požare, poplave i slične nepogodnosti ne možete predvidjeti, a ponekad niti spriječiti, možete ih dočekati spremni. Croatia Imovina osigurava i građevinski dio vašeg doma i stvari koje se u njemu nalaze od požara, udara groma, oluje, tuče, poplave, bujice i visoke vode, izljeva vode iz vodovodnih i kanalizacijski cijevi, eksplozije te brojnih drugih rizika koji vam prijete. Ako se nešto dogodi, znate da iza vas stoji osiguranje s više od 130 godina sigurne i brze isplate šteta, koje vas neće ostaviti na cjedilu.

Ovo je savršeno vrijeme da osigurate svoj dom – učinite li to do 31. srpnja 2016. godine za cijenu police s manje pokrića dobivate policu s više pokrića, ali imate i priliku sudjelovati u velikoj nagradnoj igri „Osiguraj i opremi dom“ te osvojiti 10, 20 ili čak 50 tisuća kuna!
Više informacija o tome kako osigurati svoj dom možete naći ovdje.

Ovaj promo prilog napravljen je u produkciji Tnative tima tportala u suradnji s Croatia osiguranjem kao dio native sadržaja tportala, a u skladu s najvišim profesionalnim standardima.