SECRET SOLSTICE

Na najposebnijem glazbenom festivalu na svijetu sunce ne zalazi

20.05.2016 u 11:59

Bionic
Reading

U moru glazbenih festivala na svjetskoj razini jedan se posebno izdvaja. Riječ je o Secret Solstice festivalu koji se jednom godišnje održava na Islandu, u vrijeme kada sunce u islandskoj prijestolnici ne zalazi puna tri dana, a ove godine održava se od 16. do 19. lipnja

Secret Solstice, ili u prijevodu Tajni solsticij, ime je islandskog glazbenog festivala koji nudi jedinstveno iskustvo uživanja u nastupima svjetskih izvođača. Ovogodišnje izdanje, između ostalih imena, označit će nastup legendarnog britanskog benda Radioheada koji s novim albumom i nakon četiri godine pauze kreće na promotivnu turneju. Osim Radioheada, u srce Islanda stiže poznati indie sastav Of Monsters and Men, bend Deftones, dvojac Die Antwoord, britanska diva Roisin Murphy, američki reper albanskih korijena Action Bronson i brojni drugi. Proteklih godina, na najposebnijem svjetskom glazbenom festivalu nastupala su imena poput Massive Attacka, hip-hop sastava Wu-Tang Clan i soul prvaka Charlesa Bradleyja.

Postoji puno razloga zašto je festival Tajni solsticij kao nijedan drugi u svijetu. Svoju posebnost može zahvaliti vremenskim uvjetima u kojima tijekom trajanja sunce nikada u potpunosti ne zalazi, a to će se ove godine održati od 16. do 19. lipnja.

Uz velika glazbena imena i jedinstveno vremensko ozračje, festival Tajni solsticij može se pohvaliti i, za glazbene festivale nesvakidašnjim, sadržajima poput geotermalnih bazena koji se griju na paklenim vatrama vulkana, no tu ne staje njegova jedinstvenost.


Zašto trebate posjetiti festival Tajni solsticij?

Kada govorimo o geotermalnim bazenima, što kažete na provođenje večeri u geotermalnom bazenu starom 120 godina uz nastupe nekih od najboljih DJ-ja na svijetu? Upravo ovakav rasplet događanja očekuje vas na Tajnom solsticiju.

Osim uživanja na partyju priređenom u geotermalnom bazenu, Tajni solsticij jedini je festival na Zemlji na kojem možete prisustvovati partyju koji se održava unutar ledenjaka ili magminoj komori unutar uspavanog vulkana.


Ako vas posebno živciraju festivalske gužve, organizatori su se dosjetili odlične ideje u znaku vruće kupelji za vas i vaše društvo iz koje možete uživati u nastupima na visini od oko tri metra.

Brodski partyji na Atlantskom oceanu

Ako vam u bilo kojem trenutku dosade partyji na kopnu, uvijek možete uskočiti na brod kojim ćete vožnjom na Atlantskom oceanu uživati u nastupima DJ-ja i nesvakidašnjem prizoru sunca koje dodiruje horizont nakon ponoći.


Najpoznatiji hot dog

Za one koji još ne znaju, najbolji hot dog možete probati upravo na Islandu. Iako ne biste pomislili da je Island zemlja najboljeg peciva s hrenovkom, ova činjenica itekako je istinita. Poznati Bæjarin’s Beztu Pylsurstand primio je potvrdu izvrsnosti od osoba poput bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona, frontmena Metallice Jamesa Hetfielda i chefa slavnih Anthonyja Bourdaina.

Nesvakidašnji VIP aranžman

Ako ste pomislili da su cijene festivalskih VIP karata posebno paprene, sigurno niste u potpunosti osvijestili koje novčane granice mogu uistinu doseći.

Nakon što je prošle godine ponudio poseban VIP aranžman po cijeni od 200 tisuća dolara, festival Tajni solsticij otišao je korak dalje ponudivši VIP aranžman za vrtoglavih milijun dolara. Tim činom ujedno je oboren i svjetski rekord u najskupljoj festivalskoj karti.

Za VIP aranžman, koji si može priuštiti tek 0,2 posto populacije, jedinstveno iskustvo festivala postat će za nekoliko ljestvica bolje. U spomenutu cijenu od milijun dolara, festivalski organizatori uključili su pogodnosti poput privatnog performansa festivalskih izvođača, ključeve dva luksuzna automobila, boravak u vili sa šest soba, izlete diljem zemlje, helikopter, osobnog kuhara, uživanje u nastupima izvođača u magma komori uspavanog vulkana, partyjima unutar ledenjaka i još mnogo, mnogo toga.

Izuzevši VIP aranžman prikladno nazvanim paketom bogova, sam festival nalazi se u srcu Reykjavika, a većina atrakcija poput stotine vodopada, geotermalnih izvora, svemirskih pejsaža, gejzira i sličnih prirodnih ljepota udaljeno je kratkom vožnjom od festivala što ga čini najposebnijim festivalom na svijetu.