TRENDI IDEJE KOJE PALE

Kuhinji možete dati novo ruho za malo novca, evo kako

19.05.2016 u 06:53

Bionic
Reading

Osvježiti kuhinju danas više nije tako teško jer uz male preinake lako dobiva novo ruho, posebno što se datljima stvara sasvim drugi dojam, posebno ako si date malo više truda pa maknete sve što ne koristite, dodate neku novu sitnicu i još primjerice obojite jedan zid u dramatičnu boju

Boja je lagano i slatko rješenje

Sviđaju vam se fronte na kuhinji, maknuli ste suvišne stvari, nove pločice su preveliki trošak, a svakako želite osvježenje? Nema jednostavnijeg načina i povoljnijeg od kantice boje. Obično se u kuhinjama ne rado o nekoj većoj kvadraturi praznih zidova pa čak i da miješate nijansu po želji, trošak će biti oko stotinjak kuna. A bojati možete sami, ne treba vam majstor za nekoliko kvadrata. Prethodno trakama zaštitite sve rubove i krenite u novu avanturu. Možda ne bi bilo loše kupiti perivu boju jer kuhinja se lako maže, a mokrom krpom brzo ćete skinuti bilo kakvu mrlju sa zida.


Rustika je u modi, zašto ne isprobati nešto novo?

Umjesto pločica ili popularnog stakla između kuhinjskih ormarića, dašak svježine možete dodati i ukrasima od drveta, a zatim ih spojiti s još nekoliko detalja poput barske stolice, lijepe velike drvene daske za rezanje koja će biti izložena ili zdjele za voće. Mogućnosti su mnogobrojne, a važno je da nove dijelove date izraditi po mjeri i nikako ne stavljate na zid u blizini pećnice i ploče za kuhanje zbog topline. To može biti samo dio zida ili, primjerice, onaj postrance napravljen s letvicama na koje možete zakvačiti teglice sa začinima. Uz još nekoliko komada od drveta kuhinja će dobiti rustikalni stil, a sve to možete jako simpatično odraditi i s drvetom u boji ili više industrijskom stilu, jednom od najpopularnijih načina uređenja posljednjih godina općenito.


Povoljno, funkcionalno i sjajno – metalne obloge

Možda će vas ovo prvo asocirati na industrijski stil, ali zapravo se radi o tankim metalnim materijalima koji imaju reljefnu podlogu i vrlo su izražajni pa tako u kuhinji nije poželjno s njima pretjerivati, kao i u drugim prostorijama. Bilo da se odlučite za srebrnu, zlatnu ili neku drugu boju, imajte u vidu da ostatak kuhinje treba biti što jednostavniji. Za obloge odaberite jedan fokalni dio, a ostali materijali neka budu što manje upečatljivi, izgledom i bojom. U svakom slučaju, za malo novca ovakve obloge mogu dati sasvim novi izgled bilo kojoj kuhinji jer srebrna je boja univerzalna i odgovara svim drugima.


Brodski pod ili lamperija

Ljubitelji drveta sigurno su već iskoristili koji kutak u svome domu jer takozvana lamperija vrlo je povoljna obloga. Iako se nekada nemilice koristila od poda do stropa, a ponekad pretjerano i po stropovima, u manjim količinama je poprilično šarmantna, posebno ako je između ormarića ili samo na jednom zidu. Taj zid možete zatim i jako lijepo iskoristiti raznim policama ili ukrasnim sitnicama.


Važno je pravilo da pravila – nema!

Ako ste pratili seriju 'Prijatelji' mogli ste primijetiti da su oni već tada imali malu, ali simpatičnu kuhinju koja odisala posebnim šarmom. Stolice su bile različite, neki ormarići nisu imali vratašca, a uvijek je djelovala skladno. Dakle, dajte si oduška i stvorite prostor u kojem ćete uživati i kuhati s veseljem, bez obzira na stil uređenja.