#TDZG

Dizajn izašao na ulice Zagreba

06.05.2016 u 18:43

Tjedan dizajna Zagreb

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Bionic
Reading

Treći Tjedan dizajna Zagreb doprijet će do svakog stanovnika grada, slučajnog prolaznika ili turista jer će po prvi puta dizajn izaći na ulice Zagreba i Zagreb će živjeti dizajn

Treće izdanje Tjedna dizajna izlazi na ulice Zagreba! Tijekom šest dana dizajn će preplaviti centar Zagreba i doprijeti i do zadnjeg građanina i turista koji se tih dana zatekne u gradu. Cijeli program osmišljen je za promociju Zagreba kao živog središta kreativnih industrija.

Mapiranjem grada identificirat će se sve lokacije povezane s dizajnom - institucije, tvrtke, trgovine - sve koje temelje poslovanje na kvalitetnom dizajnu. Rezultati mapiranja objavit će se kao Zagrebačka karta dizajna (Zagreb Design Map) sa središnjim lokacijama Tjedna dizajna Zagreb – Kućom za ljude i umjetnost Lauba te susjednom zgradom Hauba.

Tridesetak partnera #tdzg2016 pripremit će razna događanja tijekom Tjedna dizajna na svojim lokacijama, uglavnom u središtu Zagreba, od predstavljanja novih proizvoda i dizajnera do prigodnih popusta i zabavnih druženja/koktela. Sve lokacije partnera dobit će prigodne oznake Tjedna dizajna, a u središtu Zagreba postavit će se informativna točka u Cesarčevoj ulici, u kojoj će biti postavljena kupola KingDome za glamurozno kampiranje, glamping, kao mjesto promocije i susreta građana i turista s #tdzg2016 i najboljim hrvatskim dizajnom.


KingDome je prva hrvatska glamping kupola, jedinstveni proizvod koji se predstavlja hrvatskim dizajnom, a čini luksuzno namještenu geodezijsku kupolu. Autor projekta KingDome je tvrtka Kupole – bolje od šatora, a realiziran je u suradnji s 12 hrvatskih proizvođača namještaja i produkt dizajnera te arhitektonskim studijem Dizz concept.

Glamping, kampiranje na glamurozan način, pruža istinski odmor daleko od hotela i turističkih naselja, ali u punom komforu - u kupoli, s potpuno opremljenim kuhinjom i kupaonicom, a istovremeno na osami, u očaravajućoj prirodi. Navika da većinu svog života provodimo u pravokutnim prostorima oštrih bridova čini boravak pod kupolom opuštajućim i odmiče od svakodnevnice, a to je upravo ono što očekujemo od ljetovanja, zimovanja i rekreativnih putovanja – da se osjećamo kao u vlastitom kraljevstvu.

‘Vrhunac programa u centru Zagreba bit će 1. Noć dizajna, a održat će se danas po uzoru na izuzetno popularnu Noć muzeja. Od 18 do 23 sata odvijat će se cijeli niz događanja, a Noć dizajna će završiti velikim partyjem u Laubi. Ne propustite nabaviti Zagrebačku kartu dizajna i posjetiti svoje omiljene dizajnere koji su za vas pripremili iznenađenja, a zatim se družiti s nama u Laubi na afterpartyju', poručili su direktori Tjedna dizajna Zagreb Tina Marković i Daniel Tomičić.