TURISTIČKE PREPORUKE

Ni londonski list Standard nije odolio Hrvatskoj

02.05.2016 u 18:17

Bionic
Reading

Kao i mnogi drugi, inspirirana serijom 'Igra prijestolja', novinarka Kate Lough za londonski časopis Standard napravila je listu mjesta koja turisti obavezno moraju posjetiti ako su u Hrvatskoj

Nema sumnje da nam je serija 'Igra prijestolja' donijela odličnu reklamu. Mnogi obožavatelji te serije poželjet će se u narednim godinama uživo prošetati lokacijama koje su vidjeli na malim ekranima.

No Dubrovnik, turistima najpoznatiji, nije jedino mjesto vrijedno posjeta. Tu su i prekrasni hrvatski otoci.

Standard svojim čitateljima preporučuje posjet Rabu, Visu, Lastovu, Dugom otoku, Lopudu, Korčuli, Hvaru, Mljetu te naravno Dubrovniku. Svaka od tih lokacija ima niz ljepota kojima privlači turiste.


Rab je, na primjer, prepun prekrasnih plaža, šuma te mjesta sa srednjovjekovnom arhitekturom. Vis je tihi otok s mnoštvom vinograda, što će biti zanimljivo svim ljubiteljima vina, a Dugi otok ima Park prirode Telašćicu.

Lastovo i Mljet su otoci koji će odgovarati ljubiteljima aktivnog odmora ispunjenog šetnjama i istraživanjem prirode dok će Korčula, Hvar i Lopud probuditi znatiželju onih koji vole povijest, a istovremeno će ih znati dočekati kao moderne turiste željne dobre hrane i malo sunčanja.

Dubrovnik je dragulj u blistavoj kruni jadranske obale te će zavesti turiste srednjovjekovnim zidinama i zgradama. Jedino što mu se možda može zamjeriti je to da je previše popularan pa na njegovim ulicama zna biti previše posjetitelja.