UŠTEDA VREMENA I NOVCA

Napravite ovo i više nikad nećete tražiti odjeću u ormaru

24.04.2016 u 09:51

Bionic
Reading

Gubite li svakoga jutra vrijeme na traženje odjeće u ormaru jer ne znate gdje se točno što nalazi, a uz to mislite i da nemate što odjenuti? Uz dobru organizaciju, imat ćete makar jednu brigu manje jer ćete točno znati gdje je koji komad ili dodatak

Promjenjivo vrijeme zadaje nam muke s višeslojnim odijevanjem, ali uskoro će na red doći ljetna garderoba pa to iskoristite za organizaciju ormara.

Vješalice i police

Prema pravilima, možete birati dva načina slaganja, po boji ili komadu. Ako više volite da su sve suknje na jednom mjestu, onda ih vješajte i slažite jednu do druge, a ako vas veseli da je sve po bojama, onda nije važno ide li redom sako, suknja pa hlače... U svakom slučaju, na vješalice idu suknje, hlače, sakoi, bluze u finije majice, a na police sportske krpice, pletenina i traper.

Tanke vješalice uvijek su bolje ako nemate dovoljno prostora u ormaru, ali za veće i teže komade kao i one koji se gužvaju ipak će biti najbolje one drvene. Osim što su čvrste, ima ju deblje krajeve pa će svaki komad odjeće bolje stajati.

Ladice

Veliki je izbor trgovina koje po povoljnim cijenama imaju platnene kutije s odjeljcima, a one su odlične za donje rublje ili primjerice čarape. Tako nećete gubiti vrijeme ujutro jer znate da ispod bijele košulje najbolje odgovara grudnjak u nude boji.

Vrata ormara

Idealna su za kravate, remenje ili marame pa je šteta da ih ne koristite. Neće smetati ostaloj odjeći, a bit će vam pri ruci.

Kada jednom sve složite...

Nemojte biti toliko u žurbi da stvari ne vraćate na svoje mjesto jer će se sve lako i brzo pomiješati. Godišnja doba koristite da napravite reda, a sezonsku odjeću možete stavljati na dno ili vrh ormara, možda u kofer za koji nemate mjesta. Vreće iz kojih se istiskuje zrak idealne su kada je nedostatak prostora u pitanju.

A koliko odjeće vam treba

Stilisti i dizajneri uvijek su najveći minimalisti i unatoč tome što se po cijele dane bave odjećom, znaju da je manje više. Obnavljate li garderobu ili se želite riješiti viška imajte ova pravila na umu o količini:

- Jedna lijepa haljina.
- Dvije tanje jakne ili sakoa.
- Po tri veste, fine majice, suknje i kaputa zimi.
- Dvoje hlača i dvoje traperica.
- Jedna bijela košulja uvijek mora biti na raspolaganju.
- Nekoliko običnih majica.