PIŠE SKIDDLE

Upute strancima: Što činiti u Hrvatskoj kad ne tulumarite?

13.04.2016 u 10:25

Bionic
Reading

Hrvatska je sve zastupljenija na turističkim stranicama interneta, a preporuka gdje ljetovati sve je više. Takvim sajtovima pridružio se i Skiddle, koji je objavio tekst s preporukama stranim partijanerima o tome što se sve može vidjeti i raditi u Hrvatskoj osim tulumarenja

Kornati

Oko 90 otoka u okolici velikog Kornata već je tridesetak godina nacionalni park i turisti vole ploviti u tom području. Postoji niz plovila koja posjetitelje mogu odvesti do raznih restorana specijaliziranih za morske plodove, a Kornati su također i pravi raj za ronioce.

Zadar

Hrvatska obala puna je gradova koji odišu povijesnošću, pa nije ni čudo da je jedna od preporuka Zadar – grad koji je nedavno dobio titulu Europske turističke destinacije za 2016. Kombinacija moderne turističke ponude i drevna arhitektura oduševit će svakog posjetitelja. Uza sve to, turisti će imati priliku vidjeti umjetničke instalacije poput Morskih orgulja i Pozdrava suncu.


Šibenik

Tisno glasi kao najbolje hrvatsko odredište kad je u pitanju plesanje, no Šibenik ne zaostaje previše zahvaljujući rock festivalu Terraneo i slavi koju ju je stekao tijekom snimanja serije 'Igra prijestolja'. Mnogi turisti rado će ga posjetiti kad imaju slobodan dugi vikend i upoznati se sa svim crkvama tog grada te čarima obalnog grada na Jadranu.

Ronilački centar Tramonto

Okolica Murtera ne može biti bolja za ronioce – podmorska flora i fauna iznimno je bogata, more je toplo i čisto, a Ronilački centar Tramonto nalazi se odmah na obali Tisna.

Vransko jezero

Vransko jezero jedan je od deset hrvatskih nacionalnih parkova, a nalazi se u blizini Biograda. To je najveće prirodno jezero, zaštićeno zbog raznolikosti ptica, biljaka i životinja koje tamo žive. Idealno je za bicikliste i sve one koji se vole šetati.