VRIJEME TROŠENJA

Počinje velika rasprodaja na Alibabi, pripremite kartice

10.11.2015 u 12:16

Bionic
Reading

Grupa Alibaba 11. studenog već šest godina održava internetsko slavlje u čast kineskog konzumerizma. Ni ova godina nije iznimka

Svake godine, 11. studenog, Grupa Alibaba organizira ogromnu internetsku proslavu konzumerizma. Prošle je godine taj jedan dan napravio gotovo deset milijardi dolara prodaje što je ujedno i Guinnessov rekord. Prva milijarda dolara prodaje dogodila se u prve tri minute, piše Business Wire

Mladi Kinezi će početi kupovati i rezervirati razne artikle već u ponoć, a groznica će trajati 24 sata.

Osim internetskog shopping maratona, u Pekingu će biti održano stvarno slavlje na kojem će se odbrojavati do početka 11. studenog. Cijeli događaj će režirati slavni kineski redatelj Feng Xiao Gang i bit će emitiran širom svijeta.

Broj ulaznica za Alibabino slavlje ograničen je za javnost, a ovogodišnji događaj koncentrirat će se na globalizaciju, logistiku, mobilne tehnologije i trgovinu. Namjera Grupe Alibaba je omogućiti kupcima dobru zabavu, te istovremeno promovirati globalizaciju.

Iako Alibaba nije poznat po kvaliteti proizvoda, cijene će 11. studenog biti iznimno niske, pa će se kupnja mnogima svejedno isplatiti. Na prodaji će biti oko šest milijuna proizvoda.