POVOLJNO I LAKO

Evo kako popraviti ogrebotine na namještaju

12.10.2015 u 17:06

Bionic
Reading

Ogrebotine na namještaju mogu nas dobro iznervirati, posebno ako je komad u dobrom stanju ili spada u omiljene predmete koji krase naš dom. Kada drugi put budete čistili stan, uzmite si još malo vremena pa prekrijte ogrebotine i bit će još ljepši

Upotrijebite kuhanu kavu

Za tamnije drvo prva pomoć može biti i obična crna kava. Budući da je ogrebotina najviše vidljiva jer je drvo ispod tamne boje svijetlo, problem će biti manji ako oštećenje potamnite. Čim skuhate kavu, uzmite pamučnu krpicu, umočite i lagano tapkajte po ogrebotini. Kava bi je trebala potamniti. Možete napraviti i pastu od instant kave s malo vruće vode pa također utrljati pamučnom krpom.

Crni čaj

Poput kave i crni čaj može pomoći. U manjoj količini vode stavite više čaja nego da ga pripremate za ispijanje, a zatim krpicom premažite oštećene dijelove namještaja.

Uzmite pastu za cipele

Ovo je još jedan savjet Reader's Digesta za ogrebotine na tamnom namještaju jer se takva oštećenja uvijek jače vide nego kada je drvo prirodne boje. Dakle, uzmite malo paste za laštenje cipela i s krpicom utrljajte na ogrebotinu.

Pastele također mogu pomoći

Pastele su masne i ima ih u najrazličitijim nijansama pa ćete lako pronaći onu najsličniju boji stola. Komadić pastele zapravo trebate otopiti na pari, kao da pripremate čokoladu za tortu ili u mikrovalnoj pećnici na tanjuriću. Čim prije rastopljenu pastelu nakapajte na oštećenje i zapunite ogrebotinu. Ako imate volje, možete pomiješati više pastela dok ne dobijete željenu nijansu.

Orah

Budući da je pun ulja, orah je idealan za popravak ogrebotina jer će ga drvo upiti. Možete nabaviti ulje oraha pa oštećeni dio tapkati umočenom krpicom ili uzeti orah pa njime trljati ogrebotinu.