NA NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNELU

Ne propustite šokantan dokumentarac 'Ratnici bjelokosti'

02.10.2015 u 15:41

Bionic
Reading

Serijal 'Istraživač' svakog prvog tjedna u mjesecu od listopada do prosinca vodi gledatelje u skrivene dijelove svijeta i otkriva tajne iz drevne i novije povijesti

Gledatelji će tako vidjeti tajanstveni 'Bijeli grad' zakopan duboko u džunglama Amerike, saznati sve o utjecaju globalnog zatopljenja na ljudsku psihu, suočiti se s vidjelicama u svetištu u Međugorju i vidjeti šokantnu priču o krijumčarenju slonovače i istrebljenju slonova u Africi.

Prvi dokumentarni film serijala 'Istraživač', 'Ratnici bjelokosti', donosi priču o pokušaju spašavanja jedne od najveličanstvenijih životinja na planetu od potpunog istrebljenja.

Na novom zadatku cijenjeni novinar i istražitelj Bryan Christy prati brutalan pokolj više od 30.000 afričkih slonova u gotovo nedostupnim dijelovima središnje Afrike.

Uz pomoć najnovijih raspoloživih tehnologija za praćenje, on otkriva putove nezakonite trgovine koja izrabljuje desetke tisuća ljudi.

Pokušavajući dokazati da paravojne skupine preprodajom bjelokosti financiraju svoje pobune, Bryan Christy odlazi na opasan tajni zadatak na kojem će pokušati sve kako bi ukazao na kršenja ljudskih prava u Africi, zaustavio krivolov i pružio nadu carstvu divljine koje je na koljenima.

'Ratnike bjelokosti' pogledajte u nedjelju 4. listopada u 21.55.