KORISNI SAVJETI

Pet situacija u kojima papirnati ručnici nisu rješenje

27.08.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Papirnati ručnici vrlo su korisni u kućanstvu i imaju vrlo široku uporabu. Ipak, možda ne znate da ih ne biste trebali izbjegavati u nekim situacijama

Ima li što bolje od papirnatih ručnika kad nam se primjerice nešto izlije po kuhinjskom podu ili kad treba upiti višak masnoće prilikom prženja hrane?

U kojim prigodama ne biste trebali koristiti papirnate ručnike, otkriva goodhousekeeping.com:

Naočale:
Danas većina naočalnih leća ima sloj koji se može oštetiti prilikom čišćenja s papirnatim ubrusom. Budući da takva stakla nisu baš jeftina, radije naočale očistite specijalnom krpicom namijenjenoj toj svrsi.

Drveni namještaj:
Brisati prašinu papirnatim ručnikom čini se kao logično rješenje, međutim u praksi to baš i nije tako. Prašina u kombinaciji s papirnatim ubrusom oštećuje površinu drvenog namještaja stoga radije izbjegavajte tu naviku. Namještaj od drveta čistite specijalnim sredstvom za tu svrhu i mekom krpom.

394131,394100,394006,394010Elektonički uređaji:
Ekran vašeg iPhonea je vrlo osjetljiv pa ga tekstura papirnatog ručnika može oštetiti. Mobitel radije očistite s krpicom od mikrofibre umočenom u malo alkohola kako biste ga temeljito očistili i - dezinficirali.

Mrlja na tepihu:
Papirnati ručnici u ovoj situaciji samo će napraviti veliku štetu jer će se mrvice trusiti i uvući se u tepih pa ćete imati velikih problema s njihovim uklanjanjem. Umjesto toga, poslužite se običnom kuhinjskom krpom kako biste vrlo lagano (ali bez trljanja) upili mrlju.

Crna ili odjeća druge tamne boje:
Papirnati ručnici mogli bi na vašoj omiljenoj crnoj majici ili hlačama ostaviti hrpu papirnatih mrvica koje će se samo priljubiti uz tkaninu i poslije ćete muku mučiti s njihovim uklanjanjem. Ukoliko ste kojim slučajem namočili papir, dosadnih mrvica bit će još i više. Stoga u ovakvim situacijama koristite običnu čistu krpu od pamuka.