PRAKTIČNO I ZGODNO

Najljepši komadi iz novog Ikeinog kataloga

21.08.2015 u 08:42

  • +15

Ikea

Izvor: Promo fotografije / Autor: ikea

Bionic
Reading

Kao i svake godine, Ikein katalog donosi mnoštvo novih proizvoda, ideja i funkcionalnih rješenja za uređenje doma, a ove godine fokusira se na uživanje u hrani, kuhanju i kuhinji

Švedski gigant u suradnji s poznatim dizajnerskim imenima sprema brojne nove kolekcije sljedećih mjeseci i godina, a prva koja dolazi u Ikeine trgovine već krajem ljeta je ona britanske dizajnerice Ilse Crawford. Riječ je o kolekciji Sinnerlig u kojoj je glavna zvijezda - pluto.

Kolekcija poznate britanske dizajnerice donosi zanimljive komadenamještaja i predmeta za kućanstvo u prepoznatljivom Ikeinomminimalističkom stilu i više nego prihvatljivom cjenovnom rangu.

IlseCrawford sjajno se poigrala s tim materijalom i stvorila nekolikoodličnih komada namještaja koje će mnogi poželjeti imati. Pluto je ekološki održiv materijal, trajan, vodonepropustan i, vjerovali ili ne, jednostavan za održavanje. Ovaj materijal, koji se donedavno koristilo gotovo isključivo za čepove boca i uredske panoe, sve se više koristi u interijerima, a nakon što su ga zadnjih godina otkrila dizajnerska imena poput Lucije Koldove, Arthura Leitnera, Larsa Bellera Fjetlanda i Maxa Harpera, postao je in

Ovaj trendovski, ali i ekološki održiv materijal u svoj asortiman unijela je i Ikea kolekcijom Sinnerlig, koja se sastoji od tridesetak predmeta, među kojima izdvajamo zanimljive podne i/ili stolne lampe s mliječnobijelimstaklom i podnožjem od pluta, koje dolaze u tri veličine i poprimamljivoj cijeni (od 179 do 499 kuna), ali i stolce (599 kuna) i klupe beznaslona, kao i luster od prozirnog lakiranog bambusa (399kuna).

Budući da je uživanje u hrani tema novog Ikeinog kataloga, u ponudi je velik broj privlačnih i pristupačnih proizvoda koji će nam olakšati pripremu, čuvanje, uzgajanje, odlaganje ili recikliranje hrane. Jedan od njih su staklenke Hemsmak u raznim bojama, koje slave tradiciju konzerviranja i kuhanja zimnice, ali i čuvanja namirnica, a pritom izgledaju trendovski retro.

Uz kutiju za salatu Blandning više se ne morate brinuti da će ona uvenuti do pauze na poslu jer ova zgodna i praktična kutija dolazi uz posebnu kutiju za dresing i vilicu i nož koji su skriveni u njenoj unutrašnjosti.

Uživanje u finoj i zdravoj hrani u ugodnom društvu nezamislivo je bez kvalitetnog i praktičnog stola koji može primiti i do osam osoba, a u trenu se transformira u mali stol za dvoje ili četvero i tako štedi prostor. Riječ je o preklopnom stolu Mockelby s gornjim slojem od punog drva koji se može brusiti i premazivati kad je potrebno, a s vremenom postaje ljepši. Tekstura i prirodne promjene u boji širokog hrastovog furnira čine svaki stol Mockelby jedinstvenim i ostavljaju dojam autentičnog, punog drva.

Kakve još novitete u svom katalogu donosi švedski gigant, pogledajte u našoj fotogaleriji i inspirirajte se!