Obitelj i dom RECEPT

Punjeni pileći savitci

  • Autor: tportal.hr
  • 12.1.2009 7:58:27
  • 12.1.2009 7:00:00

Punjena pileća prsa iz ovog se recepta mogu pripremiti i dan prije posluživanja te podgrijati tako da cijelo jelo stavimo da zakuha, a potom da se krčka 10 minuta

Uzmite gotov umak od rajčice i tunjevine ili pak pikantni umak od rajčice, ovisno o tome koji možete nabaviti. Parmska šunka ovom primamljivom jelu daje slankast okus dobro uravnoteženom umaku od rajčice i tunjevine.

Vrijeme pripreme: 35 minuta
Vrijeme kuhanja: 50 minuta

Sastojci za 6 osoba:

3 žlice maslinovog ulja
1 ljutika, očistiti i sitno iskosati

60 g gljiva, očistiti i sitno iskosati
60 g parmske šunke, tanko narezati
60 g zamrznutog sjeckanog špinata, otopiti
2 češnja češnjaka, očistiti i iskosati
30 g svježih bijelih krušnih mrvica
60 g ribanog parmezana
¼ čajne žličice soli
svježe mljeveni crni papar

6 filetiranih pilećih prsa bez kože, dobro istući batićem
2 žlice brašna
22 g lučica, blanširati i očistiti
240 g svježeg umaka od rajčica i tunjevine ili pikantnog umaka od rajčice
225 ml kokošjeg temeljca

200 g kuhane riže
8 kriški prepečenog francuskog kruha i peršin za ukras

Priprema:


Žlicu ulja zagrijte u velikoj tavi te pirjajte ljutiku i gljive dvije do tri minute. Umiješajte šunku i špinat te pirjajte još minutu dvije. Sklonite tavu s vatre, dodajte češnjak, krušne mrvice, parmezan, sol i nešto papra te dobro izmiješajte.

Stavite po jednu šestinu nadjeva na svaki komad pilećih prsa, pa savijte i povežite koncem. Savitke dobro uvaljajte u brašno. Višak brašna otresite.

U velikoj vatrostalnoj posudi zagrijte žlicu ulja te propirjajte lučice. Dolijte ostatak ulja te pržite savitke po pet minuta sa svake strane dok ne postanu zlatnosmeđi.

Umiješajte umak od rajčica i tunjevine pa zakuhajte. Smanjite vatru, poklopite i pustite neka se lagano krčka 30-40 minuta ili sve dok se piletina ne skuha. Umiješajte rižu i neka se zagrijava pet minuta.

Izvadite savitke, skinite konac, vratite ih u posudu, zagrijte dvije minute te ukrasite kruhom i peršinom.

Po osobi
Kalorija 407
Bjelančevina 44 g
Ukupno masti 13 g
Ugljikohidrata 31 g
Vlakana 5,8 g
Natrija 750 g

Još recepata možete pronaći u knjizi Jela iz cijeloga svijeta u izdanju Mozaik knjige.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više