ČUDO OD DJETETA

Dvogodišnjak ima kvocijent inteligencije kao Albert Einstein

12.10.2009 u 09:50

Bionic
Reading

Dvogodišnji Oscar Wrigley, koji ima kvocijent inteligencije kao Albert Einstein i Stephen Hawking, postao je najmlađi član britanske Mense

Maleni Oscar ima kvocijent inteligencije najmanje 160 te je jedan od najbistrijih dječaka u povijesti.

Oscarov otac, 29-godišnji IT-stručnjak, kaže da ih dječak svakodnevno iznenađuje podacima koje zna. 'Nedavno je mojoj supruzi pričao o reproduktivnom ciklusu pingvina', ispričao je otac malog genijalca, dodajući da dječak stalno nešto ispituje. 'Svi roditelji misle da imaju posebno dijete, ali mi smo oduvijek znali da je naš sin izvanredan.'

Riječi hvale za svoga sina ima i njegova 26-godišnja majka Hannah. 'Oscar zadivljuje sve ljude. Uočili smo da je iznimno bistar još dok je imao 12 tjedana. Vrlo je jasno sve uočavao. Njegov je rječnik izvanredan i zna slagati složene rečenice', pohvalila se Oscarova majka.

Dr. Peter Congdon, koji je uočio Oscarovu posebnost, kaže da dječak posjeduje superiornu inteligenciju. 'Vrlo je darovit i njegove sposobnosti svakim danom postaju sve veće', istaknuo je dr. Congdon.

Šef britanske Mense John Stevenage potvrdio je da je dječak primljen u Mensu u dobi od dvije godine, pet mjeseci i 11 dana. 'Oscar pokazuje velik potencijal. Iznimno nam je drago što su ga roditelji doveli nama. Očekujemo puno od njega', izjavio je Stevenage.