TRILERI, ROMAN I DRAMA

Novi naslovi za vruće srpanjske dane

02.07.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Novo kolo popularne biblioteke Knjiga dostupna svima, u srpnju donosi trilere 'Okus osvete' i 'Hitac', romantičnu priču 'Prava ljubav' i obiteljsku dramu 'Plaža od ružinih latica'

Nakladnička kuća Znanje u srpanjskom kolu biblioteke Knjiga dostupna svima donosi džepno izdanje skandinavskog trilera 'Okus osvete' fantastičnog danskog kralja krimića Jussija Adler-Olsena. Serijal o Sektoru Q potvrdio je reputaciju Jussija Adler-Olsena kao vrhunskog pisca trilera u Danskoj. Prva dva romana iz serijala, 'Žena u kavezu' i 'Ubojice fazana', ekranizirani su u produkciji ugledne danske filmske kompanije Zentropa, dok je roman 'Poruka u boci' (Flaskepost fra P) 2010. prodan u više od 10 milijuna primjeraka. Roman 'Okus osvete' četvrti je i dosad najkompleksniji nastavak serije o Sektoru Q i istražitelju Carlu Mørcku u kojem mali istražiteljski tim uviđa da se iza naizgled običnog ubojstva skrivaju mnogo veća, sustavna zlostavljanja najteže vrste, koja se očito još uvijek provode. Grozničava istraga ostavit će traga na Carlu, pogotovo nakon što cijela stvar za njega, Assada i Rose postane opasna po život.

Za ljubitelje kriminalističkih romana tu je i roman 'Hitac' poznatog američkog spisatelja Davida Baldaccija. Roman 'Hitac' je vrhunski je špijunsko-akcijski triler koji hvata čitatelja u klopku od prve stranice. Nakon romana Nevini (2014.), 'Hitac' je drugi u seriji romana o specijalnom agentu i hladnokrvnom ubojici Willu Robiju. David Baldacci autor je nekoliko svjetskih bestselera prevedenih na više od 45 jezika i prodanih u milijunskim nakladama, a njegovo ime postalo je sinonim za vrhunske špijunske i akcijske trilere koji su ga svrstali u red najpopularnijih pisaca današnjice.

Roman 'Plaža od ružinih latica' autorice Dororthy Koomson obiteljska je drama o dvoje ljudi na njihovom putu iz sreće u nesreću, koja u bezbrojnim nijansama opisuje metamorfozu žene i majke u strašnim trenucima koji traže njezinu odluku. Plaža od ružinih latica bit će mjesto najveće ljubavi, ali i mjesto utjehe i smirenja. Kao i u svojim dosadašnjim uspješnicama Dorothy Koomson se pokazala dobrom poznavateljicom složenih bračnih odnosa koje opisuje s mnogo nijansi i razumijevanja. S mnogo strasti i snage prikazala je mračnu emocionalnu stranu svojih junaka u kojoj se gubi granica između krivnje i nevinosti. Znanje je dosad u biblioteci KDS objavilo dvije njezine uspješnice: 'Kći moje najbolje prijateljice' i 'Žena koju je volio prije mene'.

Za romantične duše Znanje u srpnju donosi prekrasnu ljubavnu priču 'Prava ljubav' iz pera američke spisateljice Jude Deveraux. Predivan otok, seksi muškarac i romantičan zaplet prepun uzbuđenja i tajni ostaviti će čitatelje bez daha. Preko 60 milijuna primjeraka autoričinih knjiga prodano je širom svijeta i prevedeno na više od 18 svjetskih jezika. U izdanju Znanja do sada su objavljenje romani 'Princ na bijelom konju', 'Stvoreni za ljubav' i 'Baršunasto obećanje'. U suizdavaštvu s Mozaikom Znanje donosi roman 'Gospodin neodoljivi' autorice Susan Elizabeth Phillips.

Novih pet naslova svojoj su širokoj čitateljskoj publici po cijeni od 29,90 kuna dostupni u svim Tisak media multimedijalnim knjižarama, Konzum super prodavaonicama Kozmu te na kioscima Tiska