FILMSKI TURIZAM

Zaplovite na Karaki putovima 'Igre prijestolja'

17.06.2015 u 18:23

Bionic
Reading

Peta sezona serije 'Igre prijestolja' završila je spektakularnom scenom u Dubrovniku, a nju zahvaljujući razvoju filmskog turizma možete i sami doživjeti na nekom od zanimljivih tematskih izleta. Najnoviji hit izlet pruža vam mogućnost da se putovima serije otisnete na povijesnom brodu Karaka

Kraljica Cersei gola se prošetala od dubrovačke katedrale do palače Sponze u šokantnoj završnici pete sezone svjetski popularne serije 'Igre prijestolja' i tako još jednom stavila Dubrovnik u špicu zanimanja filmskih turista koji sve više dolaze u ovaj grad upravo zbog serije koja prati popularne knjige G. R. R. Martina.

Svi obožavatelji sada mogu uživati i u novoosmišljenoj turi atraktivnim povijesnim brodom Karaka, uz pratnju kostimiranih glumaca i mnoštvo zabavnog sadržaja.


Karaka je replika drevnog dubrovačkog broda, koja sama po sebi predstavlja poseban doživljaj, a nova će tura zasigurno biti jedna od najprodavanijih. Agencija Atlas nudi nekoliko različitih tematskih tura vezanih za seriju 'Igra prijestolja', među kojima je i ova brodom Karaka.

'Upravo su atraktivni izleti Karakom uz one s uključenim lokacijama snimanja 'Igre prijestolja' najtraženiji izleti na ovom području. Goste oduševljavaju lokacije sa snimanja megapopularne serije - kostimirani glumci provode ih kroz Grad, Lokrum i Trsteno te na poseban način približavaju im priče iz povijesti. Za ove izlete najveći interes pokazuju gosti iz Engleske', pojasnio je Blaž Avramović, rukovoditelj produkcije i prodaje izleta u Atlasu.

Sandra Batarelo, vlasnica broda Karaka, dodala je: 'Osobito nas veseli sve veći interes i odlične povratne informacije gostiju. U 2015. Karaka će gostima nastaviti približavati najbolje iz povijesti, tradicije i gastronomije.'

Prodaja izleta u Dubrovniku u punom je jeku, a obogaćivanje ponude i novi prodajni kanali u Atlasu su rezultirali rastom prodaje od 25 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

S obzirom na rekordnu gledanost pete sezone 'Igre prijestolja', posebice finala koje je u osam sati nakon emitiranja epizode na HBO-u s interneta 'skinuto' čak 1,5 milijuna puta, a predviđa se da će brojka prijeći i 10 milijuna, zanimanje za izlete sigurno neće jenjavati. Serija se najviše gleda u Americi, Velikoj Britaniji, Kanadi i Indiji, a iznimno je popularna i u Hrvatskoj.