NAGRADNJAČE

Poklanjamo hit knjigu o mladom junaku Tomu Gatesu

09.06.2015 u 14:10

Bionic
Reading

Neopisivo zabavno, veselo i duhovito! Stigla je prva knjiga iz serijala svjetski popularnog dnevnika Toma Gatesa koji je humorom i superzabavnim crtežima oduševio mlade čitatelje i njihove roditelje diljem svijeta, a Školska knjiga čitatelje tportala daruje s dva primjerka hit knjige 'Tom Gates: Moj savršeni svijet'

Zabavno, veselo i duhovito! Tako bismo, u najkraćim crtama, mogli predstaviti novu seriju knjiga o Tomu Gatesu, diljem svijeta poznatome mladom junaku britanske spisateljice i ilustratorice Liz Pichon. Vrlo uspješan i nagrađivan serijal, preveden na 36 jezika i prodan u više od milijun primjeraka samo u Velikoj Britaniji, počinje knjigom Tom Gates: Moj savršeni svijet, a svojim će humorom i superzabavnim crtežima osvojiti ne samo sve ljubitelje Gregova dnevnika nego i djecu, pogotovo dječake, kojima čitanje nije omiljeno.

Tom Gates ide u 5. razred i u svoj dnevnik bilježi sve zgode i nezgode koje svakog dana doživljava kod kuće i u školi. Sve svoje zapise redovito ilustrira crtežima koji nisu baš uvijek zabavni njegovim profesorima. Tom voli glazbu, a njegov najdraži bend su 3FACE, no on i njegov najbolji prijatelj Derek imaju i svoj bend Psi zombiji. Obožava jesti karamel-vafle i izluđivati sitnim podvalama svoju stariju sestru Deliju za koju je napisao i prvi hit Delija je munjena.

Liz Pichon dosad je objavila osam od planiranih deset knjiga iz serijala koji je oduševio mlade čitatelje i njihove roditelje diljem svijeta. Njezinoj su silnoj popularnosti pridonijele i prestižne nagrade: Roald Dahl, nagrada za najsmješniju dječju knjigu, nagrada Waterstone's za dječju knjigu godine i Red House Award za najbolju knjigu za mlade čitatelje.

Knjigu je prevela Petra Matić, a objavljivanje nastavka 'Odlični izgovori', druge knjige u serijalu, planirano je za listopad 2015. godine.

Školska knjiga čitatelje tportala daruje s dva primjerka hit knjige 'Tom Gates: Moj savršeni svijet', a dobitnice su Sandra Ćurčić i Helena Kokan.