IZNENADIT ĆE VAS

Učinite ovo i stan će vam uvijek divno mirisati

31.05.2015 u 08:28

Bionic
Reading

Kuhanje je najčešći uzročnik neugodnih mirisa u stanu, a često nismo ni svjesni da se uvukao u kuću. Obično to shvatimo kada izađemo pa se vratimo ili još gore, to primijete naši gosti

Želite se riješiti neugodnih mirisa u kući? Evo što mogu biti brza rješenja i što trebate provjeriti.

Mirisni spas u zadnji čas

Znamo kako je zamorno i teško riješiti se mirisa nakon kuhanja pa je svaki savjet dobrodošao. U tavi ili manjem loncu zagrijte vodu pa u nju stavite limunov sok i mirisne biljke poput lavande ili metvice. Pustite da proključa neko vrijeme dok se prostorija ne ispuni mirisom. Možete staviti i neke druge biljke koje su vama drage i čiji miris volite.

Ovo je odličan trik prije nego što vam dođu gosti jer ponekad se i nakon duljeg vjetrenja mirisi još uvijek osjećaju, a primijete ih oni koji tek uđu u prostor. Vama će se možda činiti da se provjetrilo, ali probajte izaći iz stana na koju minutu i ponovno ući kako biste bili sigurni.

Odvod u sudoperu

Zbog razne hrane i prljavog posuđa, u odvodu sudopera često se stvara neugodan miris. Za početak možete iscijediti malo limunova soka pa pustiti da djeluje i pustiti vruću vodu da teče kako bi se cijevi isprale. Drugi način je da dodate ocat i malo praška za pecivo. Ocat je prirodno sredstvo za odčepljivanje odvoda. Umjesto skupih proizvoda čiji miris nam čak može i naštetiti, u odvod ulijte emulziju od praška za pecivo i bijelog octa. Kada to odstoji neko vrijeme, dobro isperite vrelom vodom. Probajte i kombinaciju octa i krupne soli, a postupak je isti.

Kanta za smeće

Da, smeće redovno bacate, ali zapitajte se kada ste zadnji puta oprali kantu u kojoj stoje vreće. Često se dogodi da komadići ispadnu ili nešto iscuri pa se kanta lako usmrdi. Nakon što je operete, iskoristite koru iscijeđenog limuna i ubacite je u smeće. Može pomoći i naranča.

Unesite biljke u prostor

Biljke će vam uljepšati dom, ali i širite svoje ugodne mirise. Ako kupujete biljku ovih dana, probajte s eukaliptusom ili nekim drugim cvijećem koje ima specifičan miris.

Mirisne svijeće

Mirisne svijeće mirišu i kada nisu upaljene, a tkanina može upiti nešto njihovog umjesto neugodnih mirisa od kuhanja ili dima cigareta. Stoga ih smjestite u ormare gdje postoji opasnost da se odjeća i stvari usmrde. Ovo je vrlo zgodan trik u manjim stambenim protorima jer smo primorani stvari poput odjeće držati blizu kuhinje, a ako ste slučajno pušač onda znate o kakvom se problemu radi.

Riješite se dima od cigareta

Tko puši u kući, zna koliko se teško riješiti tog nemilog smrada. Možda biste mogli probati s jabučnim octom. Stavite ocat u posudu i ostavite na mjestu gdje najviše smrdi, a ako se samo trebate brzo riješiti primjerice mirisa cigarete, namočite krpu u ocat i mašite u zadimljenoj prostoriji. Ova trik također može biti spas kod iznenadnih neugodnih mrisa, kad vam primjerice zagori ručak.

A što je to u hladnjaku?

Ma, svima se događa da zaborave na neku namirnicu ili ručak pa se nepoželjni mirisi osjete svaki puta kada otvorite vrata hladnjaka. Ima više načina kojima na to možete utjecati. Neki imaju trik s mljevenom kavom koju treba staviti na tanjurić. Tu je sol s limunom, zdjela sa žitaricama ili praškom za pecivo. Svakako obrišite unutrašnjost hladnjaka s vodom u koju možete staviti malo octa i limunova soka.