ZA ČAS POSLA

Zgodne ideje za lijepo uređen stan

27.05.2015 u 08:33

Bionic
Reading

Svi želimo moderan i lijep stan usklađen sa stvarima i sitnicama koje odaju naš karakter, ali vremena i novca nikada dosta. Ipak, uz nekoliko savjeta možete pronaći ravnotežu kako bi dom uvijek bio čist i izgledao šarmantno

Zaljubljenica u interijere i blogerica Emily Schuman pokrenula je svoje stranice Cupcakes and Cashmere at Home, a za Huffington Post je otkrila nekoliko savjeta kako osvježiti dom koji će u svakom trenutku biti uredan i lijep.

Ukrasne štukature i podne letvice

Danas postoji više boja ukrasnih štukatura i letvica, odnosno lajsni koje se stavljaju uza zid do parketa na podu, sredini zida ili uz strop. Jedno od osnovnih pravila Emily Schuman jest ono da se otprilike trebaju slagati s bojom zidova u prostoriji. Prejak kontrast će skratiti zid i prostorija neće djelovati skladno kao što bi mogla. Današnje lajsne mogu biti visoke po deset centimetara (sve ovisi o željama) što ima daje dodatnu eleganciju. Prostoriju možete osvježiti upravo modernijim lajsnama, a ako ih već kupujete i bojite zid, neka budu oko 25 posto svjetlije od boje zida. Prostorija će djelovati bogatije i veće, a sa širim lajsnama i zidovi će biti očuvaniji.

Svaki stan mora imati zelenilo

Možda ste se ponadali, ali to ne podrazumijeva umjetno cvijeće. Svaki dizajner interijera reći će vam da je zelenilo savršena spona između vanjskog i unutarnjeg prostora. Prirodne boje i tonovi odgovaraju svakom tipu uređenja, a što je za to bolje od samih biljaka. Ako imate manji stan, najbolji način jest taj da biljke objesite u tegle pa postavite na strop te vam čak mogu poslužiti kao prirodna pregrada.

Mala kupaona – veliki spa užitak

Bez obzira koliko malenu kupaonicu imate, uz samo nekoliko detalja djelovat će poput pravog topličkog kutka. Lijepo složeni klasični bijeli ručnici i pokoja mirisna svijeća ostavit će sasvim drugačiji dojam kada uđete u kupaonicu nakon napornog radnog dana, ali i bilo kojem gostu kada je ugleda.

Ne zapostavljajte hodnik

Možda o tome niste razmišljali, ali hodnik je prva prostorija koju će ugledati svaki gost, ali i vi sami kada dolazite kući. U ovom slučaju vrijedi ono modno pravilo manje je više. Sve što vam treba jest ormar ili kuke za vješanje kaputa te mjesto gdje ćete odložiti ključeve. Ako možete, dodajte kakav zgodan stolić i ogledalo. Sami ćete najbolje ocijeniti koliko toga stane, ali u svakom slučaju izbjegavajte posude i zdjele u koje ćete natrpavati razne sitnice.

Višak stvari izbacite iz kuće

Što vam vrijedi taj novi stolić za kavu za koji ste mjesecima sakupljali novac ako ste ga natrpali stvarima. Lijepo je na stoliću imati svijeću, omiljenu knjigu i ukrasnu zdjelu, ali pazite na količinu. Isto vrijedi i za sve ostalo u kući. Dajte si malo truda i s vremena na vrijeme maknite višak stvari. To znači i da ćete manje vremena trošiti na čišćenje dok maknete pa vratite sve na svoje mjesto, ali važnije je da će vam dom uvijek djelovati lijepo i svježe.