SITNICE KOJE VESELE

Pet novih kolekcija koje sprema Ikea

18.08.2015 u 14:26

Bionic
Reading

Švedski gigant u suradnji s poznatim dizajnerskim imenima sprema nove kolekcije koje će sigurno razveseliti ljubitelje namještaja

Kvaliteta i dizajn trebaju biti pristupačni svima, smatraju u Ikei, a na nedavno održanom danu Demokratskog dizajna najavili su dvadeset novih dizajnerskih suradnji i predstavili plan prema kojem će do 2020. umjesto 1-2 kolekcije, u sljedećim godinama na tržište izbacivati do deset novih kolekcija.

Tako će se u Ikei uskoro moći kupiti komadi namještaji i predmeta za kućanstvo s potpisom dizajnerice Ilse Crawford i otkačene Katie Eary.

'Odlučili smo se za suradnju sa strastvenim ljudima koji dijele našu viziju staranja sjajnih i  svima dostupnih proizvoda', rekao je Ikein voditelj Marcus Engman.

Viktigt kolekcija Ingegerd Råman

Nagrađivana švedska dizajnerica predmeta od stakla i keramike donosi svoj sofisticiran 'touch' u Viktigt kolekciju koja se sastoji od stolaca od ratana i namještaja od bambusa koji je napravljen u Vijetnamu. Kolekcija će svakako naći svoje poklonike među ljubiteljima skandinavskog dizajna u koji Raman azijskim materijalima unosi toplinu. Kolekcija će biti dostupna od svibnja 2016.

Katie Eary potpisuje Giltlig kolekciju

Modna dizajnerica Katie Eary nada se da će unijeti malo vibrantnih tonova u naše domove svojom kolekcijom Giltlig koja će se u Ikeinim trgovinama naći u travnju 2016. Riječ je o kolekciji koja privlači upečatljivim printom na sjenilima za lampe i tekstilu, dok će  jastučnice i  tacne krasiti pomalo nadrealni crteži mozga i zubi. Oni kojima je to malo 'previše' dramatično, možda će se radije odlučiti za posuđe koje krase ratoborne ribe s dizajnerskim potpisom.

Sittning kolekcija

S ovom kolekcijom svaki, pa i najobičniji obrok postat će kulinarski event, kažu u Ikei. Posuđe, pribor za jelo, stolnjaci, svijećnjaci koji će biti savršena podloga za sve one sjajne Instagram trenutke u kojima uživaju novi novopečeni foodieji, u trgovinama će se naći već u rujnu ove godine.



Ilse Crawford stoji iza Sinnerlig kolekcije

U suradnji s poznatom londonskom dizajnericom Ikea donosi zanimljivu kolekciju u kojoj je glavna zvijezda - pluto. Jeste li ikad razmišljali o kuhinjskom stolu od pluta? Ako niste, nakon što u rujnu ove godine ugledate novu Ikeinu kolekciju, vjerojatno hoćete. Pluto je ekološki održiv materijal, trajan, vodonepropusan i vjerovali ili ne, jednostavan za održavanje, a poznata dizajnerica poigrala se s tim materijalom i stvorila nekoliko sjajnih komada namještaja koje će mnogi poželjeti imati.

Vesele mekane igračke

Ikeina Soft Toy for Education kampanja je u svojoj 13. godini, no kolekcija koja u trgovine dolazi u listopadu ove godine oduševit će ne samo klince, već i sve odrasle koji se još uvijek nisu oprostili s djetetom u sebi. Serija od deset mekanih igračaka ostvarenje je dječjeg sna. Vesele boje, smiješni izrazi i ludi oblici, definitivno će pronaći mjesto u dječjim sobama.