KUL MJESTO U ZAGREBU

Pogledajte kako izgleda preuređena Gradska kavana

30.04.2015 u 12:30

  • +11

Johann Franck u prostoru Gradske kavane

Izvor: Promo fotografije / Autor: Franck

Bionic
Reading

Franck je u suradnji s partnerima završio novi koncept Gradske kavane koja dobiva i novo ime - Johann Franck. Kako je i najavljeno krajem prošle godine, riječ je o jednom od strateških projekata kompanije koji je pokrenut kroz model zajedničkog zakupa Francka i AutoZubaka

Svečano otvaranje najavljeno je za 14. svibnja.

Cilj projekta Johann Franck oživljavanje jeGradske kavane i važnosti koju je svojedobno uživala kao središte zbivanja i društvenog života grada Zagreba, ali u duhu modernog vremena. Programski sadržaj Johana Francka vodit će provjerena ekipa na čelu koje je Tomo Ricov.
 
Novi koncept temelji se na revitalizaciji izvornog identiteta i statusa Gradske kavane kao okosnice društvenog života grada 30-ih godina prošlog stoljeća, kada je bila popularno okupljalište kulturnih, umjetničkih i političkih krugova toga doba.

Johan Franck posjetiteljima će nuditi ponudu kavane, slastičarnice, bistroa i lounge bara. Slastičarnica će zauzimati dio u prizemlju, kavana je u prizemlju i na prvom katu, a na zadnjem je katu bistro s kuhinjom poluotvorenoga tipa koji će nuditi izbor tradicionalnih zagrebačkih specijaliteta na nov način pod palicom majstora kuhara Mate Jankovića, koji će surađivati s OPG-ima Zagrebačke županije, s fokusom na organske namirnice.

Zabavni i kulturni sadržaj uključivat će koncertne nastupe, izložbe, promocije knjiga i festivala, projekcije klasičnih filmova te program kabareta koji je publika svojevremeno pratila upravo u kavanama.

'Revitalizacija Gradske kavane, s obzirom na njezino mjesto i bogatu povijest, velik je izazov. Vjerujemo da će sadržaji koje smo osmislili ne samo vratiti stari sjaj Gradskoj kavani, nego je i pretvoriti u omiljeno mjesto okupljanja svih generacija ljubitelja kave, dobre hrane, dobre glazbe i zabave, sve u skladu s onim pravim zagrebačkim štihom', rekao je Tomo Ricov.

Bogat i raznovrstan svijet kava Franck će predstaviti i ponudom ekskluzivnih kava iz različitih odnosno zemalja uzgoja od kojih svaka ima svoje posebnosti u aromi, mirisu i okusu. 

'Projekt Johann Franck logičan je nastavak ove priče koji se naslanja na bogatu povijest grada Zagreba te kulturu i značaj zagrebačkih kavana u čijem je središtu upravo tradicija i običaj ispijanja kave koji kod nas predstavlja dio kulturnog nasljeđa. Na ovoj ideji zasnivamo naš program u Johannu Francku koji je zamišljen kao mjesto u kojem će se moći popiti vrhunski pripremljen espresso s potpisom naših profesionalnih barista. Veliko nam je zadovoljstvo što, kao zagrebačka kompanija s dugom poviješću, na ovaj način sudjelujemo u revitalizaciji ove kultne zagrebačke lokacije', rekao je Ivan Artuković, član Uprave Francka.