KIDS FASHION WEEKEND

Završio najveseliji modni događaj u Zagrebu

20.04.2015 u 11:00

Bionic
Reading

Dvodnevno modno događanje Kids Fashion Weekend posvećeno prvenstveno djeci te njihovim obiteljima po drugi puta je pokazalo koliko je velik interes za dječju modu u Hrvatskoj. Dvorana Hypo centra bila je dupkom puna, tražila su se mjesta više. Mali manekeni odvažno su prošetali pistom te predstavili najnovije kolekcije brendova Etna Maar, Miss Porter, Lulu Couture, Next, Ontario Jeans i Mine Petra. Revije su završile After Juicy Kids Party-em na kojem je muziku puštao dječji DJ Ante Bezek. Prije samog kraja, 10-godišnja voditeljica Rahela Riter proglasila je pobjednicu Naj Barbie look-a 2015. godine - Miu Perić

Djevojčica Mia Perić dizajnirala je pobjedniču kreaciju Naj Barbie looka koju je za ovu prigodu izradila Modna kućica Dizzy. Mii je poseban Barbie poklon paket uručila Slađana Škarić Radeljić, brand managerica Barbie za Hrvatsku i Sloveniju. Osim dječjeg DJ, u prvom redu sjedili su i dječji novinari iz novinarske sekcije Osnovne škole Gustav Krklec, a među fotografima su bili mladi budući fotografi iz fotografske sekcije iste škole. Modne blogerice koje su pomno pratila cijelo događanje bile su 17-godišnje Lara i Sara, a službeni kamerman Kids Fashion Weekenda bio je 16-godišnji Bruno Papić. Da sve bude kako treba u organizaciji pobrinuli su se redari 10-godišnji Jan i Hrvoje te 11-godišnje Korina i Iva iz protokola koje su smještale goste na njihova mjesta.

Etna Maar svojom revijom otvorila je drugu večer Kids Fashion Weekenda. Kolekcija imena 'Little Frida' inspirirana je likom i stilom Fride Kahlo. Tkanine su bile cvjetnoga uzorka sa dozom crne boje u pamuku i lanu te printom koji prikazuje crtež našeg mladog magistra slikarstva Zorana Šimunovića. Potaknut idejom Etne Maar o malim Fridama, Zoran Šimunović je specijalno za njenu kolekciju naslikao 'malu Fridu' koju je Andrijana aplicirala na odjeću.

Kolekcija kojom se Miss Porter predstavila na Kids Fashion Weekendu sastoji se od dvije cjeline. Prvi dio obuhvaća svečanije haljinice, a kako su u pitanju djeca, uz sam dizajn na listi prioriteta su funkcionalnost i udobnost, te su upravo iz tih razloga kombinirali najfinije materijale kao što su svila i čipka sa rastezljivim pamučnim tkaninama. Drugi dio kolekcije sastoji se od dnevnih haljina rađenih od kvalitetnih, finih, pamučnih materijala. Cijelom kolekcijom dominiraju vesele pastelne nijanse, razigrani volani, cvjetni uzorci i razni detalji, koji zahtijevaju ručno apliciranje, te svaku haljinu čine unikatnom. Miss Porter nudi odjeću koja slavi zaigranost djetinjstva na elegantan i moderan način.

LuLu Couture stavlja poseban naglasak na najatraktivnije komade nove sezone, uključujući vedre i vesele boje te prirodne materijale koje krase lepršave modele haljina te popularnu asimetriju na haljinama bez rukava. Sladak i jednostavan izgled koji savršeno dočarava LuLu Couture djevojku, idealno balansira između primamljivog i nosivog, te ju čini jednostavno neodoljivom. Ready-to-wear oblik uz fashion ilustracije sa akademskim potpisom i ove sezone u kombinaciji sa veselim i vedrim bojama idealan su izbor za tople dane.

Britanska robna marka NEXT predstavila je kolekciju za proljeće-ljeto 2015. Haljine, majice, suknje i hlače prepoznatljive su po točkicama, prugama, nježnim cvjetovima koje, kada se kombiniraju sa hit majicama s porukom, svaku kombinaciju začine zabavom i eksplozijom modernih boja. Nova kolekcija bogata je pastelnim bojama, veselog je dizajna, a male ljubitelje crtića oduševila je kolekcija najpopularnijih Disneyjevih junaka.

Ontario Jeans predstavio je kolekciju inspiriranu svijetom malih istraživača fasciniranima čudima prirode i botanike, svakodnevnim igrama u skate-parkovima te aktivnom ljetom u gradu. Oni su uvijek elegantni, sportski i baš uvijek jeans. Klasični šareni komadi savršeno su se stopili s jednobojnom pozadinom. Linije su jednostavne, ugodne i chic mode za djecu, bazirane na raznovrsnim bojama, a svi modeli Ontario jeans kolekcije mogu se pronaći u njihovim maloprodajnim trgovinama.

Kids Fashion Weekend zatvorila je revija poznate dizajnerice Mine Petre. Kolekcija naziva 'Što je Dalmatinac bez Dalmatinera' izrađena je od bijelog pamučnog platna hrvatskih proizvođača, inspirirana veselim i razigranim prijateljem djece - psom Dalmatinerom. Pasmina je dobila ime po hrvatskoj pokrajini Dalmaciji, njegovom izvornom obitavalištu. Njegovo tijelo s crnim ili smeđim pjegama karakterističnog oblika već izdaleka predstavlja nešto posebno. Taj prelijepi, plemeniti pas Dalmatinac i naša čarobna obala tisuću otoka, poznata u cijelom svijetu, dio je naše bogate prirodne baštine i ovdje nalazi svoje mjesto u modnoj kolekciji kao izvornom uporabnom suveniru.