NAPUNITE BATERIJE

Evo kako dobro provesti slobodan dan

18.04.2015 u 09:04

Bionic
Reading

Svima nam je dobro poznat osjećaj kad smo potpuno iscrpljeni, a jedino što nam može pomoći je dan u kojem ćemo napuniti baterije

Stresan i ubrzan način života traži s vremena na vrijeme kvalitetan predah od svakodnevnih obaveza kako bismo se oporavili i prikupili snagu.

Svatko ima svoj ritual opuštanja u slobodnom danu.
Life coach Fiona Harrold objašnjava kako izgleda njezin idealan dan: 'Prijepodne uživam uz kavu i novine u svom omiljenom kafiću, počastim se najdražim kolačem s borovnicama, idem u teretanu, priuštim si masažu ili opuštajući tretman lica, a navečer pripremam zdravu večeru za sina i mene.'

Bodyandsoul.com savjetuje kako!

377962, 377637, 377811, 377605Korak 1

Prije svega dan prije isplanirajte tako da poslovne obveze ili situacije koje bi vas mogle uznemiriti stavite sa strane. Profesor psihologije Cary Cooper sa Sveučilišta Lancaster savjetuje da je dan prije velikog resetiranja bitno najaviti da nećete biti dostupni za pozive ili odgovarati na e-mailove. Slobodan dan nemojte potrošiti na čišćenje, kuhanje, trčanje po gradu i rješavanje nagomilanih obveza koje stalno odgađate. Pobrinite se i za kućanske obveze i sve napravite dan ranije kako biste bili bezbrižniji. Sve teške misli i brige također stavite po strani, ovo je dan samo za vas. Noć prije svog dana dobro se naspavajte i otiđite ranije u krevet. 'Topla kupka s eteričnim uljima opustit će vas i lakše ćete utonuti u san', objašnjava Cooper.

Korak 2

Bitno je dan započeti u dobru raspoloženju. Opustite se uz šalicu čaja, zdrav doručak i tjelovježbu. To će učiniti čuda za raspoloženje. Dan iskoristite za stvari koje vas neće podsjetiti na svakodnevne obveze', dodaje Cooper.

Korak 3

Bitno je da se opustite pa čitajte knjigu, pogledajte omiljenu seriju ili film koji želite pogledati već neko vrijeme. Posjetite muzej ili galeriju, prošećite se parkom, radite baš ono što želite… Važno je da vam dan prođe u pozitivnu raspoloženju pa bez pardona otpilite prijateljicu za koju znate da će vas opteretiti problemima. Priuštite si kakvu sitnicu, nagradite se npr. manikurom o kojoj dugoj maštajte, masažom ili naprosto meditirajte uz relaksirajuću glazbu.