MALO NOVCA I PUNO MAŠTE

Kako bez puno ulaganja osvježiti dom

15.04.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Financijska kriza jednostavno nas tjera da uređenje doma bude doista zadnje na listi prioriteta, ali to ne znači da uz minimalna ulaganja ne možemo osvježiti dom

Želite li osvježiti bilo koju prostoriju u domu, probajte s nekom od ovih sitnica koje možete kupiti za malo novca, a uz vašu maštu i kreativnost napraviti puno.
Washi trake

Ako već niste, onda je pravi trenutak da se upoznate s njima. To su samoljepljive trake, poput dobrog starog selotejpa, samo imaju razne uzorke i boje. Idealne su za dekoriranje baš svega, od polica, namještaja ili kutija, a lako se skidaju.

Ukrasni jastuci

Samo dva nova ukrasna jastuka u dnevnom boravku ili spavaćoj sobi napravit će veliku razliku.

Cvijeće

Poput jastuka, nova biljka donijet će svježinu vašem stanu, posebno sada u proljeće. Dok u boravak, kupaonicu ili spavaću sobu možete staviti, primjerice, zumbule, kuhinju uljepšajte začinskim biljem i imate dvostruku korist.

Jastuk za sjedenje

Jastuci za sjedenje u obliku lopti ili starih klasičnih taburea mogu podići cijelu prostoriju jer ćete ih lako pronaći u trgovinama od raznih tekstura, uzoraka i boja. Odličan dodatak uz garnituru, a lako se može i spremiti ako vam ponekad zatreba dodatni prostor.

Obojite zidili nalijepite tapete

Nova boja zida u prostoriji sigurno će osvježiti sobu, a za to vam je potrebno malo novca i vremena. Jednako tako, mogu vam poslužiti i tapete, a njima čak ne morate oblijepiti cijeli zid. Žrtvujte jednu subotu, a u nedjelju ujutro već možete piti kavu i uživati u domu.

Zamijenite sjenila na lampama

Umjesto cijele lampe, napravite trik i zamijenite samo sjenilo. Ako ste dovoljno kreativni, možete u specijaliziranim trgovinama pronaći posebne boje i preurediti ono koje imate. Također, pogledajte kako preurediti stari stolić ili izraditi otkačenu lampu.

Male promjene u svakoj prostoriji

Dok u kupaonici možete zamijeniti zavjesu za tuširanje i kupiti nove male ručnike u odgovarajućoj boji ili dodati nove dozere za sapun te čaše za četkice za zube, u kuhinji, primjerice, možete staviti nove ručkice na elemente. Isto vrijedi i za okvire za slike, a ako pobliže promotrite svaku prostoriju, sigurno ćete pronaći nekoliko sličnih ideja.

Razmjestite namještaj

Nađete li drugo mjesto sjedećoj garnituri ili bračnom krevetu, soba će odmah izgledati drugačije. Nemojte zaboraviti da nije nužno da sjedeća garnitura pošto poto bude uza zid pa se malo poigrate s rasporedom namještaja.