SMARTER TRAVEL

Zagreb među pet najpovoljnijih europskih destinacija

14.04.2015 u 09:24

Bionic
Reading

Ljepote našeg Jadrana već su poznate cijelom svijetu, ali i glavni grad sve češće dobiva pohvale. Tako se Zagreb našao na listi od tek nekoliko mjesta idealnih za povoljan odmor

Smarter Travel sastavio je listu pet najboljih destinacija u Europi koje se mogu razgledati s manjim budžetom u nekoliko dana. Na listi se nalazi i Zagreb, koji preporučuju kao idealno mjesto koje se može razgledati za produženi vikend unutar budžeta od 500 dolara, odnosno, nešto više od 3.500 kuna.

Prema European Backpacker Indexu za 2015. Zagreb se nalazi na 12. mjestu kao povoljna destinacija koja ima što ponuditi turistima.

Budućim posjetiteljima naše metropole savjetuju da posjete Muzej grada Zagreba, Muzej prekinutih veza ili Hrvatski muzej naivne umjetnosti. Ističu da Zagreb ima prekrasnu arhitekturu i kulturu, a za ljenjčarenje i odmor uz kavu, po čemu smo očito naširoko poznati, spominju poznatu Tkalčićevu ulicu. Za ljubitelje prirode pak na dohvat ruke je Par prirode Medvednica.

Također je poznato da Hrvati vole i imaju ukusnu hranu pa tako Smarter Travel procjenjuje da je prosječna cijena obroka 84 kune. Svježe voće i povrće najbolje je kupiti na najpoznatijoj tržnici Dolac, dok turistima za smještaj preporučuju RooRooms.

Kao poželjna destinacija Zagreb se nalazi na drugom mjestu, a na prvom su grčki otoci. Preostala tri mjesta redom imaju Porto u Portugalu, Dolina rijeke Loire u Francuskoj i putovanje trajektom između Stockholma i Helsinkija.