NAGRADNJAČE

Poklanjamo hit knjigu 'Direktiva'

20.04.2015 u 09:34

Bionic
Reading

Direktivom, nastavkom hit-romana 500, Matthew Quirk potvrđuje se kao jedan od najuzbudljivijih pisaca trilera današnjice, a Izdavačka kuća lumena poklanja dva primjerka hit knjige

Nakon velikog uspjeha s nastupnim romanom 500 koji će uskoro doživjeti i filmsku adaptaciju s obzirom na to da je 20th Century Fox otkupio filmska prava, Matthew Quirk nastavlja u istom stilu s nastavkom toga romana, nazvanog Direktiva. Iščekivanja su velika, jer su odmah po objavljivanju Direktive prodana filmska prava i za novu knjigu. Kako i ne bi kad je glavni junak Mike Ford osvojio čitatelje kao prevarant velikog srca.

Pobjegavši od pokvarenih hodnika Washingtona, u kojemu su pripadnici elite dotakli moralno i kriminalno dno, Mike Ford opet igra opasnu igru, ali ovog puta, ulozi su još veći.

Mikeov brat uvalio se u nevolje i upao u moćnu zavjeru da se ukrade tajna vrijedna milijarde dolara iz javnosti nepoznatog, ali nevjerojatno utjecajnog ureda u Federalnoj banci. Nastojeći mu pomoći, Mike i sam upada u zamku opakih ljudi koji vode igru, i mora prizvati sve vještine svoje kriminalne prošlosti kako bi pobjegao.

U ovome napetom, pulsirajućem nastavku romana 500, Mike Ford repetira svoju ulogu pozitivca s kriminalnom prošlošću, a Matthew Quirk potvrđuje se kao jedan od najuzbudljivijih pisaca trilera današnjice.
Da Matthew Quirk dobro zna o čemu piše kad vješto razotkriva političke i poslovne intrige u romanima 500 i Direktiva, vidljivo je i iz njegove biografije. Diplomiravši povijest i književnost na Harvardu, Quirk je pet godina radio za washingtonski The Atlantic pišući o zločinima, privatnim tvrtkama koje rade za vojsku, trgovini opijumom, procesuiranju terorista i međunarodnim bandama.

Zanimljivo je da se autor knjige Direktiva ozbiljno bacio u književne vode nakon otkaza u The Atlanticu. 'Godine 2008. dogodio se svjetski kolaps ekonomije koji je dosta teško pogodio novinarstvo i The Atlantic me otpustio. Ispostavilo se da je to jedna od najboljih stvari koje su mi se dogodile u životu', priznao je pisac u jednom intervjuu.

Izdavačka kuća Lumen i tportal vam poklanjaju dva primjerka hit knjige 'Direktiva' autora Matthewa Quirka, a dobitnice su Karolina Rastić(Zagreb) i Isabel Dobran Cvitić(Žminj) kojima će knjige stići poštom na kućnu adresu.