SPAS U ZADNJI ČAS

Kamo s klincima za vrijeme proljetnih praznika

27.03.2015 u 11:19

Bionic
Reading

Praznici za klince počinju već ove subote i dok se maleni vesele, roditelji razmišljaju o tome kako im popuniti vrijeme

Još uvijek nije kasno da djeci organizirate praznike pa možete potražiti sportske ili radionice učenja stranih jezika. Ne zaboravite kvartovske centre za kulturu u koje nešto stariji učenici mogu otići i sami, a tu su i knjižnice s raznim uskršnjim programima i likovnim radionicama.

Bude li lijepo vrijeme, potaknite djecu da s društvom budu vani. Povežite se s roditeljima njihovih prijatelja i dogovorite druženja. Dobra stara igra skrivača, crne kraljice ili graničara najbolji je način da klinci ispucaju višak energije i povežu se.

Već u subotu 28. ožujka Kuća Lauba i njezini volonteri pozivaju vas na još jednu Laubicu – kreativnu likovnu radionicu. Laubice su besplatne i jednosatne, a održat će se s početkom u 12 i u 15 sati. Radionica je prikladna za djecu od šest do 12 godina, a mlađa djeca mogu sudjelovati uz prisutnost roditelja. Odrasli posjetitelji plaćaju ulaznicu za galeriju, ali po kvartovskoj cijeni.

Za učenike zagrebačkih škola u vrijeme praznika organiziran je tradicionalni Odmorko radnim danom od 30. ožujka do 3. travnja, a detaljne informacije pogledajte ovdje.

Centar tehničke kulture Osijek za osnovnoškolce od 1. travnja organizira 1. proljeće u Domu tehnike. Sve detalje možete pogledati na njihovim stranicama, a cijena sudjelovanja je od 20 do 45 kuna.

Svi ljubitelji tajni o svemiru mogu posjetiti zagrebačku Zvjezdarnicu jer od 1. do 3. travnja od 10 do 12 sati održat će se proljetna astronomska radionica za učenike od 2. do 8. razreda osnovne škole. Prijaviti se možete isključivo telefonski na 01/485 - 1355.

U Gradskom kazalištu Žar ptica održat će se 15. po redu međunarodni Naj, naj, naj festival od 27. ožujka do 1. travnja. Sve su predstave besplatne, a više o programu možete pogledati na stranicama kazališta.

'Pišemo i čitamo hijeroglife', 'Budi Indiana Jones' i 'Mozaici' tri su programa Arheološkog muzeja, a klinci u njima mogu sudjelovati od 31. ožujka do 2. travnja. Cijena ulaznice po djetetu je 10 kuna, a svi članovi Kluba prijatelja Arheološkog muzeja u Zagrebu s iskaznicom 'Mladi arheolog' imaju besplatan ulaz. Za sve ostale informacije slobodno se obratite na abertol@amz.hr

Tijekom proljetnih školskih praznika Centra za kulturu i informacije Maksimir organizira besplatne kreativne radionice za djecu pod nazivom 'Čudesni zec', a trajat će od 30. ožujka do 2. travnja.

Filmska radionica za djecu FROOOM održat će se u Koprivnici i Rijeci za djecu od devet do 12 godina. Bacači sjenki klincima i klincezama pripremili su prije svega učinkovite i zabavne edukativne metode. Radionice će se održavati od 30. ožujka do 3. travnja, a sve informacije potražite ovdje.

Za male ljubitelje prirode i životinja zagrebački ZOO organizira edukativno-zabavni program namijenjen školarcima od 2. do 6. razreda. U Zoološkom vrtu program će se održavati za vrijeme proljetnih školskih praznika od 30. ožujka do 3. travnja u terminima od 8 do 14 i od 12 do 18 sati.

Razna događanja za školarce najavljuje i Portal za škole pa svakako provjerite što se u vrijeme školskih praznika događa u vašem gradu.