OD KUPUSA DO BOROVNICA

Prirodne tehnike bojanja pisanica će vas zadiviti

02.04.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Umjesto kupovnih boja i naljepnica ove godine probajte napraviti jedinstvene pisanice uz pomoć prirodnih tehnika bojanja

Za ovaj način bojanja jaja većinu namirnica imate kod kuće, a svaka će pisanica biti posebna. Osim toga, ovoje zabava za cijelu, posebno djecu koja će naučiti nešto novo i zabavno. Nakon što pripremite boju, jaja uronite nekoliko minuta i gledajte kako poprimaju nijansu.

Žuta

Dodajte tri žlice kurkume u kipuću vodu. Budite oprezni jer kurkuma će vam lako obojiti kožu na prstima pa je možda pametno nositi gumene rukavice ili jaje stavljati i vaditi iz vode isključivo žlicom.

Ružičasta

U kipuću vodu dodajte četiri šalice nasjeckane cikle. Ne brinite ako jaja izgledaju više smeđa nego ružičasta u prvi tren. Nakon sušenja boja će posvijetliti.

Plava

Treba vam oko tri šalice sjeckanog ljubičastog kupusa. Ako jaja odstoje pola sata, dobit će plavu boju, a ako želite da bude još intenzivnija, ostavite ih u vodi i u hladnjaku peko noći.

Narančasta

Dodajte četiri šalice luka razdijeljenog u slojeve, ne nasjeckanog. Za jaču narančastu nijansu ostavite jaja u boji preko noći u hladnjaku.

Siva

Na četiri čaše vode stavite jednu čašu smrznutih borovnica. Promiješajte, pustite da dođe do sobne temperature, umočite jaja i ostavite preko noći u hladnjaku.