Obitelj i dom ODGOVORNOST NA DRŽAVAMA

Djeca zaposlenih majki imaju lošije zdravlje

  • Autor: tportal.hr
  • 29.9.2009 12:47:20
  • 29.9.2009 11:33:43

Djeca zaposlenih majki lošijeg su zdravlja od djece čije majke ne rade i ostaju kod kuće, pokazuje istraživanje britanskih znanstvenika

Najnovija otkrića sasvim će sigurno podignuti prašinu jer je broj zaposlenih majki svakim danom sve veći.

Znanstvenici su otkrili da se djeca zaposlenih majki češće voze u školu, gledaju televiziju više od dva sata dnevno i jedu više slatkoga između obroka. Otkriveno je i da takva djeca jedu manje voća i povrća.

'Naša otkrića ne impliciraju da majke ne bi trebale raditi. Više želimo ukazati na to da države trebaju osmisliti politiku i programe koji bi pomogli roditeljima u stvaranju zdravije okoline za djecu', istaknula je voditeljica istraživanja Catherine s instituta za dječje zdravlje.

Znanstvenici apeliraju na vlasti da pomognu roditeljima na način da se osigura briga za djecu u smislu bolje prehrane i više tjelovježbe.

Broj zaposlenih majki svakim danom raste. Istraživanje je otkrilo da se situacija za djecu poboljšava ako majke rade pola radnog vremena. Tada imaju više vremena za brigu oko djeteta koje u tom slučaju jede zdravije i gleda manje televiziju.

Ipak, znanstvenici upozoravaju da se zaposlene majke ne smiju kriviti jer mnoge od njih moraju raditi kako bi svojim obiteljima omogućile normalan život.

Odgovornost je, kažu znanstvenici, na vlastima koje moraju osmisliti bolju politiku zbrinjavanja djece.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više