REKLAMNI REALITY

Samo za Korejce otvorio romantični hostel u Zagrebu

25.02.2015 u 10:22

Bionic
Reading

Stanovnici Južne Koreje prije nekoliko godina u Hrvatskoj su tražili ljubav i doživljavali razne avanture u sklopu reality showa. Zahvaljujući tome, Zagreb je dobio isključivo korejski hostel

Južna Koreja 2012. počela je snimati emisiju 'Romantično' u kojoj su Korejci posjetili Zagreb te niz drugih mjesta u Hrvatskoj – od Plitvica do Dubrovnika.

Korejska potraga za ljubavlju u reality showu postala je sjajna turistička reklama za našu zemlju, a dokaz je i to što je u Hrvatskoj nedugo nakon emisije 'Romantično' snimljen još jedan korejski reality. Čak 252.000 Korejaca posjetilo je Hrvatsku 2014., što je oko pet puta više nego 2012. godine.

Većina Istočne Europe nije bila pristupačna Južnoj Koreji zbog nedostatka direktnih letova. Hrvatska je 2014. ugostila oko 12 milijuna turista, uglavnom iz Europe.

Mnogi Korejci u Hrvatskoj ostaju oko 12 dana te posjećuju i ostale zemlje u regiji. Posjetitelji kažu kako su Hrvati ljubazni, a Hrvatska sigurna te da nije preskupa.


Zagreb i Seul također su započeli trajnu suradnju kad je Kim Seoung-Hoon u glavnom gradu otvorio hostel. U pitanju je 'ljubavni hostel', a na ulazu postoji karta na kojoj su sve lokacije iz realityja 'Romantično'. Gosti u hostelu s 27 soba isključivo su Korejci.

Kim Seoung-Hoon pokrenuo je hostel kad je vidio koliko je Hrvatska lijepa zemlja. Nada se kako će jednog dana imati hostele i u Dubrovniku i Splitu gdje već ima restoran.

Ukratko, Južna Koreja oduševljena je dosad joj slabo poznatom zemljom koja ima prekrasan krajolik i bogatu kulturnu povijest.